nba_novi_logoNBA VESTI

Portland doveo Oberta umesto Pendergrafa

 

Košarkaški klub Portland iz NBA lige potpisao je ugovor sa slobodnim igračem Fabrisijom Obertom, koji bi trebalo da pomogne timu dok se oporavljaju povređeni centri Greg Oden i Džoel Pržibila.

U saopštenju Portlanda, objavljenom rano jutros, ne navode se detalji ugovora. Blejzersi su se pre toga odrekli krila Džefa Pendergrafa, koji je na pripremama povredio koleno i treba da bude operisan.

Povezana vest:  EVROKUP, Hemofarm pobedio, uprkos naletu Asvela

Portland danas počinje sezonu protiv Feniksa na svom terenu. Argentinski internacionalac Oberto visok je 208 centimetara. Prošlu sezonu proveo je u Vašingtonu, a pre toga je četiri godine igrao za San Antonio, gde je bio startni centar u timu koji je osvojio titulu 2007. godine.

Oberto je odigrao 331 NBA utakmicu, od čega je počeo u 128. U karijeri ima prosek od 3,2 poena, 3,5 skokova i 0,9 asistencija za 14,6 minuta po utakmici.

Povezana vest:  Zvezda pobedila u Nišu, Konstantin se držao tri četvrtine

Sa reprezentacijom Argentine osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine i bronzanu u Pekingu 2008. Oden i Pržibila povređeni su prošle sezone i obojica su morala da budu operisana.

Pržibila se već vratio treningu sa kontaktom i očekuje se da će zaigrati sredinom novembra. Oden je na treningu u noći između ponedeljka i utorka igrao trening pet na pet, ali nije određen rok za njegov povratak.

Povezana vest:  Radonjić: Olimpija ne zaslužuje poslednje mesto na tabeli

Portland je ove sezone trebalo da igra sa Markusom Kembijem na centru, sa Pendergrafom kao zamenom, ali je ekipa ostala bez njega 7. oktobra, kada se povredio.