nhl-sceneNHL

 

Montreal nastavio uspešnu seriju protiv Phoenixa

 

Hokejaši Montreal Canadiensa pobedili su Phoenix 3:2 u produžetku u svom Bell Centeru i tako nastavili seriju pobeda protiv Coyotesa.

Naime, Phoenix nikada nije pobedio Montreal u gostima otkako se ekipa preselila u Arizonu od sezone 1996/97.

Odlučujući gol vredan dva boda postigao je Belorus Andrej Kosticin u drugoj minuti produžetka. Spremio je Kosticin odbijeni pak pokraj ruskog golaman Ilje Brizgalova i tako postigao svoj treći gol u poslednje dve utakmice i Montrealu doneo petu pobedu u osmoj odigranoj utakmici.

Povezana vest:  ŠAH, Predsednik FIDE zatražio da ga suspenduju

Golove u regularnom delu utakmice za Canadiense su postigli Tomaš Plekanec i Michael Cammalleri, dok je golman Carey Price zaustavio 27 udaraca prema svojim vratima.

Los Angeles Kingsi slavili su s 3:2 nakon penala na gostovanju kod Minnesota Kingsa. Odlučujući je penal u petoj rundi raspucavanja postigao Slovak Michal Handzuš. Bila je to peta pobeda Kingsa u šest poslednjih utakmica, a u njoj se u osnovnom delu istaknuo Slovenac Anže Kopitar s golom i asistencijom.

Povezana vest:  KUGLANJE, Par EDB i Kristina Ljubenković osvojili titule

Columbus Blue Jacketsi slavili su na domaćem ledu nad Philadelphia Flyersima 2-1 golovima Kylea Wilsona i Dericka Brassarda. Valja reći da je 25-godišnjem Kanađaninu Wilsonu ovo bio prvi gol u NHL karijeri, kao i da je Columbusu ostvarena pobeda peta u osmoj ovosezonskoj utakmici. Flyersi su poraženi u četiri od pet poslednjih susreta.

 

NHL liga, ponedeljak:

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglašice subotičkog Pionira i kuglaši Sport iz Podbrezove igraće za treće mesto u Svetskom kupu u Augzburgu

Columbus – Philadelphia 2:1

Montreal – Phoenix 3:2, produžetak

Minnesota – Los Angeles 2:3, penali