snezana colicJuniorke protiv Mađarske startuju na Evropskom prvenstvu

 

Utakmicom protiv Mađarske u četvrtak od 20,30 časova ženska juniorska reprezentacija startuje na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Osim Mađarske sa našim devojkama u A grupi su još Slovačka sa kojom igramo u petak od u 18 časova i Španija koja će nam biti rival u subotu od 15,45 časova. 

Da bi se plasirale u drugu rundu, naše devojke moraju da budu među tri najbolje ekipe. Zato je već prva utakmica dobila epitet „kvalifikaciona“: „Prvi meč je uvek najvažniji, ali i najteži. Ima posebnu težinu, treba razbiti tremu. Ali, očekujem da ćemo dobiti Mađarsku, što bi praktično značilo plasman među osam“, rekao je selektor Zoran Kovačić. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Minesota pobeđuje povreda Pekovića

O očekivanjima na Šampionatu u Slovačkoj, prvi čovek našeg tima je rekao: – Pokušaćemo da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Čileu. A, za to je potrebno da sada budemo najmanje peti. Već posle prve dve utakmice znaćemo koliko su naše ambicije realne. 

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj predstavljati: kapiten Snežana Čolić (Radivoj Korać), Zorana Nikolić (Hemofarm), Jelena Stanković (Čelarevo),Tijana Dijan (Radivoj Korać), Jelena Štulić (Sivac), Kaja Stanković (Radivoj Korać), Jelena Repić (Loznica), Milica Tošković (SAD), Dijana Stančić (Radovij Korać), Jovana Karakašević (Vojvodina), Ivana Brajković (Radivoj Korać),Jovana Đorđević (Radivoj Korać). 
Osim selektora Zorana Kovačića u stručnom štabu su i pomoćnici Dragan Vuković i Željko Vasiljević, fizioterapeut Igor Kovačić, tim menadžer je Gordana Radović.

Povezana vest:  Vukoičić: Promenili smo način razmišljanja