Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alipijević rekao je večeras da njegova ekipa ne sme da prima 80 poena na utakmici i da to nije košarka koju crveno-beli treba da igraju.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Mega Bemaksa sa 90:80 u utakmici drugog kola Jadranske lige.

„Teška, iscrpljujuća utakmica za nas. Sve ekipe igraju vrlo motivisano protiv Zvezde, a kod Mege je to još dodatno izraženo, što apsolutno pozdravljam. Radi se o jednoj mladoj, dobroj, perspektivnoj ekipi koja želi da se uporedi sa ekipom koja igra Evroligu“, rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi stigli do 30. pobede uz Đokovićevu podršku

Crveno-beli posle dva odigrana kola ima isto toliko pobeda, dok Mega sada ima po jedan trijumf i poraz.

„Ja ne mogu da budem nikako zadovoljan, posebno kad vidim ovaj krajnji rezultat. To nije košarka koju mi treba da igramo ove godine, to nije košarka koju mi igramo. Ne možemo da primamo 80 poena i ovo su stvari koje se neće tolerisati ni kroz Evroligu, a mi kroz Evroligu treba da skupljamo dodatno iskustvo za ovakve utakmice, a ne obrnuto“, rekao je Alimpijević.

Povezana vest:  Obradović: Odbranom do pobede

Trener Zvezde nije bio zadovoljan ni zbog još jedne stvari.

„Ljudi koji imaju neke svoje rezervne uloge, koji treba da pokriju minute glavnih igrača, kada treba da odmore, to nije bilo na mestu… Neki igrači su otišli preko nekih minuta koji su im bili namenjeni. Čim odete u takvom pravcu utakmica dobija drugi smer“, rekao je Alimpijević.

Povezana vest:  Šarić i Fernandes ispred Teodosića

On je na kraju imao i pohvale za svoje igrače.

„Ali, ono što sam rekao ekipi, i pored tih nekih loših stvari na kojima treba da radimo, zadovoljan sam da su pokazali mirnoću, stabilnost, kreativnost, ali i veličinu i kao tim i kao igrači“, rekao je Alimpijević.

Zvezda u narednom kolu gostuje Olimpiji, dok Mega dočekuje Mornar.