aleksandar_cvetkovic

PRIPREME ZVEZDE

Cvetkoviću punoletstvo i novi ugovor

 

Jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope Aleksandar Cvetković danas puni 18 godina. Uz punoletstvo Cvetković će sa Crvenom zvezdom potpisati prvi profesionalni ugovor i to na četiri godine.

Perspektivni plejmejker sa kadetskom reprezentacijom Srbije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2009, a ovog leta se na Svetskom šampionatu za igrače do 19 godina u Letoniji okitio srebrom.

Povezana vest:  Radnički bolji od Zadra, a Cibona od Širokog

– Potpisivanje profesionalnog ugovora sa mojim voljenim klubom za mene predstavlja veliku satisfakciju i zadovoljstvo. Mislim da sada imam još veći motiv da se dokažem.  Nadam se da ću iskoristiti ukazano poverenje i da ću svojim dobrim igrama pomoći Crvenoj zvezdi da zabeleži dobre rezultate – bio je prvi komentar Cvetkovića.

A šta je sebi za 18 rođendan poželeo Cvetković:

– Da sam živ i zdrav, a za sve ostalo sam treba da se potrudim.

Povezana vest:  Milojević: Trofej je nagrada za dobar rad

Stupanje u svet odraslih Cvetković je spremno dočekao:

– Lična karta mi je u novčaniku. Izvadio sam je još pre mesec dana, ali od danas ona dobija na značaju – uz osmeh priča Cvetković i dodaje:

– Uz profesionalni ugovor i ličnu kartu koje sada imam, ostaje mi još samo da pribavim vozačku dozvolu. Trenutno vozim časove, pa se nadam da ću za mesec dana i to uspešno okončati.

Povezana vest:  Danilović i Đorđević: Partizan je fenomen

Cvetković je kratko prokomentarisao i dosadašnje četiri projateljske utakmice koje su crveno-beli ubedljivo rešili u svoju korist:

– Još to nije na zavidnom nivou, mislim da možemo dosta bolje. Ipak, najvažnije je da idemo u dobrom smeru, očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati formu – zaključio je Cvetković.