Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras od Cedevite u Zagrebu sa 74:79 (18:19, 21:20, 22:24, 13:16), u utakmici petog kola ABA lige.

Najefikasniji u beogradskom timu bio je Tejlor Ročesti sa 18 poena, uz četiri asistencije, a Milko Bjelica postigao je 12 poena. Pero Antić postigao je 11 poena i imao je šest skokova, a 11 poena i šest asistencija dodao je Džejms Feldin.

Cedevitu je predvodio Džanan Musa sa 17 poena, Kevin Marfi postigao je 14 poena, a dobru partiju prikazao je i Kris Džonson sa 13 poena i devet skokova. Andrija Stipanović u pobedi je učestvovao sa 10 poena i šest skokova.

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2014, Mega Vizura protivnik Zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća

Zvezda je na početku vodila, zatim je Cedevita preuzela vođstvo sve do pred kraj poluvremena, koje je završeno nerešeno 39:39. Ekipe su se tokom celog drugog poluvremena smenjivale u vođstvu, ali nijedna nije uspevala da se značajnije „odlepi“, pa je meč ušao u neizvesnu završnicu.

U samoj završnici igrač Zvezde Tejlor Ročesti bio je precizan sa linije za slobodna bacanja, a na drugoj strani to su bili Andrija Stipanović, odnosno Demetris Nikols za vođstvo Cedevite od 75:72, 30 sekundi pre kraja.

Povezana vest:  Parker nastupa za Francuze na EP u Litvaniji

Posle toga Ročesti je promašio šut, a na liniju penala ponovo je stao Stipanović, koji je oba puta bio precizan za 77:72. Džejms Feldin je zatim postigao „dvojku“ i smanjio zaostatak na tri poena, ali je Demetris Nikols posle toga pogodio oba slobodna bacanja i potvrdio pobedu Cedevite.

Zvezda je pala sa prvog na drugo mesto na tabeli i ima tri pobede i dva poraza, koliko imaju Partizan i Cedevita. Prva je Budućnost skorom od četiri pobede i jednim porazom.

Povezana vest:  MZT: Košarkaši Partizana nisu bili u opasnosti

U narednom, šestom kolu, Zvezda će u ponedeljak 30. oktobra u Beogradu igrati protiv ekipe MZT Skoplje, a Cedevita će dva dana ranije u Sremskoj Mitrovici igrati protiv Mega Bemaksa.

PHOTO: Cedevita/Martin Susic