Košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica rekao je da je njegova ekipa upisala veliku pobedu protiv Makabija i istakao da drugo poluvreme večerašnjeg meča treba da bude recept za nastavak sezone.

„Još jedna velika pobeda za nas, za klub. Sigurno da nije lako igrati posle dva poraza ovako tešku utakmicu. Bili smo dosta umorni od putovanja, ovoliko utakmica vezanih bez treninga, ipak je ovo mlada ekipa koja zahteva treniranje… Stvarno bih čestitao momcima. Izvanredna partija, pogotovo u drugom poluvremenu“, rekao je Bjelica novinarima u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Alba bolja od Cedevite u Zagrebu

Zvezda je ostvarila drugu pobedu u četvrtoj utakmici u Evroligi, pošto je u Beogradu sa 87:84 savladala Makabi.

„Potpuno dva različita lica. U prvom poluvremenu bez energije, što krasi našu igru. Srećom, sabrali smo se na poluvremenu i krenuli jako u drugom, u trećoj četvrtini smo uhvatili priključak i zahvaljujući navijačima i trijumfovali“, rekao je Bjelica.

„Sad kad se osvrnem na sve utakmice, vrlo lako smo mogli da zabeležimo sve pobede, sve je bilo na nekoliko lopti. Vidi se da je nova ekipa, ali ova igra u drugom poluvremenu treba da bude naš recept, mi ne smemo da odstupamo, treba da igramo 200 odsto da bismo našli formu i prešli i neke rutinske igre“, dodao je on.

Povezana vest:  Veliki preokret Olimpije za pobedu u Širokom

Bjelica je naveo da će mladim košarkašima Zvezda dosta značiti pobeda protiv Makabija.

„Imam dosta ovakvih pobeda u karijeri, ali igračima koji prvu put igraju Evroligu sigurno da će značiti. Evo već sad dva velika skalpa, protiv Makabija i Barselone. Možda smo već sad ostavili iza sebe neke ekipe koje su budžetom favoriti u odnosu na nas, a nemaju nijednu pobedu do sada. Treba da budemo zadovoljni i da se ne zanosimo“, rekao je Bjelica.

Povezana vest:  CSKA rutinski do bodova protiv Bajerna

Crvena zvezda će u sledećem kolu dočekati Bamberg, u četvrtak 2. novembra od 18.00, takođe u Areni u Beogradu.