Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećem meču Evrolige protiv Olimpijakosa dati sve od sebe da odigra bolju utakmicu nego prethodnu protiv CSKA.

-Jutro posle jedne slabe partije, mi jednostavno nemamo vremena da ulazimo u neke preduboke analize, ostavićemo to za Atinu, a ujedno ćemo se pripremati i za utakmicu protiv Olimpijakosa, ekipe koja je dobila u sredu Fenerbahče u gostima. To je tim koji je uz Fenerbahče i CSKA glavni kandidat za odlazak na fajnal-for i osvajanje trofeja. To je za nas otežavajuća okolnost, sada su puni samopouzdanja posle ovakve pobede, dočekuju nas i žele da nastave svoj niz – rekao je Alimpijević za sajt kluba.

Povezana vest:  Derbi večitih sutra uveče

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su sinoć na svom terenu od CSKA sa 85:59 u sedmom kolu Evrolige. Zvezdi je ovo treći uzastopni poraz i trenutno je 15. na tabeli sa dve pobede i pet poraza. Crveno-bele već sutra očekuje nova, teška utakmica u Evroligi pošto gostuju Olimpijakosu. Grčka ekipa je druga na tabeli sa skorom od pet pobeda i dva poraza.

Povezana vest:  NBA VESTI, Detroit savladao Denver, Bjelica osam poena

-Mi, za početak, moramo da uz dosta truda, damo sve od sebe i odigramo jednu mnogo bolju utakmicu od one koju smo odigrali protiv CSKA – rekao je trener Zvezde.

Košarkaš Ognjen Dobrić smatra da njegova ekipa što pre treba da zaboravi poraz protiv CSKA i fokusira se na naredne izazove.

-Treba da ‘očistimo’ glavu i zaboravimo prethodnu utakmicu što pre i pripremimo se za Olimpijakos što bolje. Istina, nemamo mnogo vremena do naredne utakmice, samo dan i po, ali daćemo sve od sebe, odradićemo nekoliko treninga u Atini, kroz koje ćemo pokušati i da se osvežimo i pripremimo. Svaki meč u Evroligi, bez obzira na ishod, bili to pobeda ili poraz, donosi neko novo iskustvo i za nas kao igrače, ali i zajedno kao tim – rekao je Dobrić.

Povezana vest:  Milojević: Neizvesno protiv Mornara

Meč Olimpijakos – Crvena zvezda igra se u petak od 20.00 u dvorani „Mira i Prijateljstva“.