lopta_u_kosuEP JUNIORI
Juniori Srbije bez medalje na EP
Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Litvaniji posto je večeras u Vilnjusu izubila od selekcije Letonije sa 75:49 (14:16, 16:12, 25:15, 20:6).
U borbi za titulu večeras igraju Rusija i Litvanija.
Juniori Srbije doživeli su debakl u borbi za medalju, nakon katastrofalne igre u drugoj polovini susreta. Pod utiskom jučerašnjeg nesrećnog poraza u polufinalu od domaćina Litvanije (67:66), izabranici Vlade Jovanovića poklekli su pred motivisanim Letoncima.
Naša reprezentacija je u prve dve četvrtine bila ravnopravan rival, ali je u nastavku jednostavno stala, što je Letonija iskoristila i stekla ubedljivu prednost. U poslednjem periodu meča srpskim juniorima ništa nije polazilo za rukom, tako da su prepustili Letoncima da rutinski okončaju duel.
Bolji od ostalih u našem timu bili su Bogdanović, Gujaničić i Petković, dok su Letonce do pobede predvodili Bertans, Dukulis, Misters i Helmanis.
Srbija: Petković, 9, Vujošević 4, Lambić 4, Nastić 1, Bogdanović 12, Igrutinović 2, Luković, Gujaničić 4, Dumić 9, Drenovac 2, Silađi 2, Bešović.
Letonija: Vecvargas 13, Coders, Misters 8, Apsitis, Bertans 24, Magons, Bremers, Tima 8, Dukulis 4, Vitins, Helmanis 10, Rostovs 8.
Povezana vest:  NBA VESTI, Majami u polufinalu, Atlanti fali još korak