Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegova ekipa mora dobro i angažovano da odigra utakmicu protiv Zadra u ABA ligi, posle dva lošija meča i dva poraza u Evroligi protekle nedelje.

„Ne očekuje nas nimalo lak posao u Zadru. Domaćin je bez obzira na to što ima samo tri pobede u dosadašnjem delu sezone, pokazao da ima kvalitet i posebno je neugodan pred svojim navijačima u gradu koji ima dugu košarkašku istoriju. Iza nas je teška nedelja sa dve evroligaške utakmice koje nismo odigrali dobro, ali ovaj meč protiv Zadra moramo da odigramo angažovano, borbeno i da pokažemo kvalitet i igru koja nas je krasila u većini mečeva u ABA ligi ove sezone“, rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Povezana vest:  NBA rezultati, utorak 19. januar

Košarkaši Zvezde u ponedeljak od 18 časova igraju na gostovanju protiv Zadra, utakmicu devetog kola ABA lige. Beogradski tim doputovao je u Zadar u subotu uveče. Posle utakmice sa Olimpijakosom u Atini u petak uveče, ekipa je avionom otputovala u Istanbul, a zatim avionom i do Zagreba, odakle je autobusom stigla do Zadra.

Alimpijević je naveo da će ekipi dobro doći dvonedeljna pauza u regionalnoj ligi, zbog obaveza reprezantacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston u seriji pobeda, Stodemajer ponovo odličan

„Pauza će nam dobro doći, jer nastavljamo u istom ritmu u Evroligi. Svi igrači su spremni za utakmicu sa Zadrom, a neposredno pred početak meča donećemo odluku o 12 igrača koji će nastupiti“, dodao je trener crveno-belih.

Centar Zvezde Nikola Jovanović rekao je da je cilj ekipe pobeda.

„Neugodno gostovanje u Zadru, protiv ekipe koja pred svojim navijačima uvek odigra angažovano i borbeno. Na tu agresivnost moramo da odgovorimo istom merom, borbeno, angažovano i da odigramo timski. Ako bude tako, možemo da se nadamo povoljnom ishodu, što je naš cilj, novi bodovi pred dvonedeljnu pauzu u regionalnom šampionatu, koja će nam dobro doći jer je raspored težak“, naveo je Jovanović.

Povezana vest:  Srbija lako protiv Argentine do finala

Zvezda ima šest pobeda i dva poraza u ABA ligi, a Zadar tri pobede i pet poraza.