Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je danas da njegovu ekipu čeka težak posao protiv Partizana i dodao da će morati da budu posebno koncentrisani u prvoj fazi napada crno-belih.

„Čeka nas vrlo težak posao u subotu. Nas sledeći protivnik je vrlo kvalitetan, sigurno su u samom vrhu ABA, a i imali su prilike da iskoriste ovu pauzu da porade na unapredjenju igre u odbrani, jer su napadački vrlo potentni, to su pokazali mnogo puta. Očekujemo i novitete, spremali smo se za njihove kombinovane odbrane“, rekao je Džikić, objavljeno je na sajtu takmičenja.

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Nismo zadovoljili igrom

Košarkaši Budućnosti sutra dočekuju Partizan u utakmici 10. kola ABA lige.

„Moraćemo da budemo vrlo koncentrisani u prvoj fazi njihovog napada, organizatori igre su vrlo agresivni pre nego što se postavi odbrana. Takodje, njihov prošli meč i 24 skoka u napadu su upozorenje. Bez obzira u kom sastavu ćemo biti, pokušaćemo da damo sve od sebe“, rekao je Džikić.

Povezana vest:  MZT siguran protiv Igokee

Podgorička ekipa je prva na tabeli sa samo jednim porazom od početka sezone, dok je Partizan peti sa skorom od pet pobeda i četiri poraza.

„Oni su vrlo dobra ekipa, sam vrh ABA lige. Stabilizovali su se, igraju odlično u napadu. Mnogo je važno u kom ritmu će se igrati, i ko će ostvariti prednost u skoku“, rekao je igrač Budućnosti Nikola Ivanović.

Povezana vest:  Crveno beli pregazili Pantere

Utakmica se igra sutra od 19.00.