Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je danas da njegov tim ne zanimaju kalkulacije i da će uraditi sve što je do njega da pobedi Olimpiju i preostale utakmice u ABA ligi.

-Još tri kola su ostala do kraja lige, videćemo da li za nas to znači i do kraja šampionata. Pokušaćemo da igramo najbolje što možemo u ovom trenutku, dodjemo do pobede i tako uradimo sve što je do nas. Kalkulacije nas ne zanimaju, Partizan mora u svakoj utakmici da ide na pobedu. Tako će biti i sutra – rekao je Čanak za klupski sajt.

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 16, Partizan večeras sa Panatinaikosom za četvrtfinale

Partizan će gostovati Olimpiji u 20. kolu ABA lige. Beogradski klub tri utakmice pre kraja ima 10 pobeda, dve manje od Mornara, koji je na mestu koje vodi u plej-of regionalnog takmičenja.

Košarkaš crno-belih Vanja Marinković kazao je da njegova ekipa ima obavezu prema dresu koji nosi, ali i sebi, da protiv Olimpije igra najbolje što može.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Reala, šesta pobeda u Evroligi

-Prva utakmica protiv Olimpije u Beogradu je završena njihovom pobedom nakon preokreta, iako smo većim delom susreta bili u prednosti. Prethodnih godina, u Ljubljani smo igrali vrlo zanimljive utakmice, pretprošle sezone čak četiri produžetka, ali smo ih na kraju gubili. Sada, želimo da stvari budu drugačije i verujem da smo u stanju da želju sprovedemo u delo – kazao je Marinković.

Povezana vest:  Solnok i naredne sezone u Jadranskoj ligi

Utakmica će se igrati u subotu od 21.00 u Ljubljani.