Vlasnik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos objavio je danas na svom instagram profilu kako njegov tim neće više učestvovati u Evroligi.

On uz fotografiju na kojoj je logo Svetske košarkaške federacije (Fiba) napisao ;“Panatinaikos se vraća tamo gde je košarka oduvek trebalo da bude“.

Janakopulos je potom objavio fotografiju na kojoj je predsednik Evrolige Đordi Bartomeu i piše „Evroliga mafija“, uz opis na grčkom „Završićemo vas, niko se ne igra sa Panatinaikosom“. ;

Povezana vest:  Žeravica doživeo srčani udar

Ovakve komentare prouzrokovao je neuspešan sastanak Janakopulosa sa čelnicima Evrolige i ostalim ekipama, koji nisu prihvatili njegove zahteve.

Na jednom od prethodnih objava na svom instagramu on je imao samo kritike na račun Bartomeua.

Posle 17 godina, gospodin Bartomeou i njegova ekspertiza doveli su dohodak Evrolige do ‘astronomskih’ 40 miliona evra, što je manje od ragbija, kriketa i rukometa… On je tako uspešan da možda treba da mu damo bonus. Matematika je takva da 16 timova ulaže oko 300 miliona svake godine i zauzvrat ukupno prihoduju 40 miliona. U bilo kojoj drugoj kompaniji neko sa toliko lošim rezultatima bi podneo ostavku, ali Đordi to neće, a čak se osecIa i uspešnim“, napisao je Janakopulos.

Povezana vest:  Trinkijeri: Mislim da ne možemo da se povratimo

Evroliga je prošle sezone suspendovala Janakopulosa, koji je vređao navijače Fenerbahčea, ali je tu kaznu prekršio već u prvoj evroligaškoj utakmici protiv Olimpijakosa, kada se pojavio na tribinama OAKA arene.

On je tražio da mu se kazna umanji, ali je Savet Evrolige odbio njegovu žalbu na jednogodišnju suspenziju.