Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je večeras da će osvajanje titule u ABA ligi ostati upisano u istoriji kluba i dodao da se nije obazirao na stvari van terena kao i da još ne zna da li će voditi podgorički klub u Evroligi. ;

„Pre svega da čestitam Zvezdi. Mnogo su dobar tim, nama je mnogo teško da igramo s njima i to se videlo u svakoj utakmici, sve se utakmice bile stvarno blizu, imaju kvalitet, dobre su atlete, imaju lidera Ročestija, pravi evroligaški tim“, rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

„Mi jesmo osvojili ABA ligu ove godine i to je lepo, ostaće zapisano u istoriji kluba. Pred ove utakmice ja sam rekao da nas prvo to interesuje, a te priče od oktobra, polako – ko živ, ko mrtav“, dodao je Džikić.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Nikolić: U teškoj smo situaciji!

Košarkaši Budućnosti osvojili su titulu u ABA ligi, pošto su večeras u Podgorici pobedili Crvenu zvezdu sa 77:73 u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa. Crnogorska ekipa je slavila u finalu sa 3:1 u pobedama, osvojila je svoj prvi trofej u regionalnom takmičenju i sledeće sezone će igrati u Evroligi.

Džikić je na tituli čestitao igračima, stručnom štabu, rukovodstvu kluba.

Na konstataciju novinara da je Budućnost timski došla do titule, Džikić je naveo da je timski koncept nešto što je crnogorska ekipa uvek želela.

Povezana vest:  KK Crvena zvezda i Marko Gudurić izdali zajedničko saopštenje

„Timski koncept je ono što smo mi oduvek hteli i mislim da smo to i uspeli. Ja volim što neko stalno drugi izađe…“, rekao je Džikić ali je onda morao da prekine s davanjem izjave jer su ga pesmom prekinuli igrači njegovog tima.

„Generalno volim što ne izlazimo iz tog koncepta. Mislim da je to… Imaju oni pravo da se raduju i da budu ponosni“, zavšio je Džikić kada su igrači napustili pres salu.

Pre današnjeg meča bilo je neizvesno da li će se on uopšte i odigrati, jer je predsenik Zvezde Nebojša Čović najavljivao da postoji mogućnost da crveno-beli ne izađu na teren. Na pitanje da li se obazirao na to, Džikić je odgovorio pitanjem: „Da li ti normalan?“

Povezana vest:  Alimpijević: Utakmica protiv Budućnosti važna ali ne i presudna

„Kad je veliki ulog pomeraju se granice tih nekih sredstava. To je, ljudi, normalno, to je zaista normalno. Probaš sve da osvojiš. Ko se toga posle seća“, rekao je Džikić.

Upitan da li sada ima nešto da poruči Čoviću, on je kazao: „Apsolutno ne“.

Na pitanje da li će Džikić voditi Budućnost i u Evroligi, Džikić je kratko odgovorio: „Ne znam“.