Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je večeras da njegova ekipa nije mogla da osvoji titulu u ABA ligi ove sezone.

„Čestitam Budućnosti na pobedi i na osvojenoj tituli. Nema tu nešto previše šta pametno da se kaže posle ovakvih utakmica i ovakvih situacija. Neka ostane na čestitkama, a ja ću više pričati sutra ili prekosutra, kad za to bude vreme“, rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Partizan se igrao u Zagrebu

„Primarni cilj je bio da Zvezda osvoji ABA ligu, mi to nismo uradili, svakako da želim da popričam sa klubom i o svojim stvarima i o svemu što klub očekuje dalje“, dodao je on.

Košarkaši Budućnosti osvojili su titulu u ABA ligi, pošto su večeras u Podgorici pobedili Crvenu zvezdu sa 77:73 u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa.

Na pitanje da li je Zvezda većeras odigrala najbolju utakmicu u seriji, Alimpijević je odgovorio odrično.

Povezana vest:  Srpske košarkašice ubedljive u Luksemburgu

„Nismo mi mogli da odigramo najbolje ni u jednoj utakmici. Mi smo titulu izgubili na prvoj utakmici u Beogradu. Naravno da će reći ljudi da je Budućnost dobila Zvezdu ove sezone pet puta, ali vidite, Tejlor Ročesti je šutnuo za celu finalnu seriju pet bacanja. Da budem precizniji – sedam, jer je dva šutnuo umesto Džejmsa Feldina. Saberite slobodna bacanja Budućnosti iz prve i druge utakmice ovde u Podgorici i slobodna bacanja Zvezde. Saberite“, rekao je Alimpijević.

Povezana vest:  Vujošević: Igokea sa osvetničkom energijom ulazi u sezonu

„Moj lični utisak, a uvek krećem od sebe, jeste da je moja odgovornost, ali moj drugi utisak posle toga je da Crvena zvezda nije mogla da osvoji ovu titulu. To je moj utisak“, zaključio je on.