lopta_u_kosuEP  DO 16
Srpski kadeti bolji do reprezentacije Grčke
Muška kadetska reprezentacija pobedom je završila takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu u Baru. Izabranici Saše Nikitovića su u poslednjem kolu prilično ubedljivo savladali vršnjake iz Grčke sa 82:69.
Sve do poslednjeg malog odmora na terenu dvorane u Baru vodila se borba ravnopravnih rivala. Nikitović je potom komandovao da se nivo agresivnosti u odbrani pojača na maksimu, što su njegovi izabranici i učinili. Grčki napad se vrlo brzo raspao.
Već polovinom poslednjeg perioda, kada je Vasilije Micić doneo Srbiji prvo dvocifreno vođstvo (72:61), konačni ishod se mogao naslutiti. Za razliku od nekih ranijih dana, naši momci su ovog puta meč rutinski priveli kraju.
Saša Nikitović, selektor našeg tima, posle utakmice je rekao: „Nastavili smo pobednički niz, što je veoma važno. Nije bilo lako igrati protiv ekipe koja se bori za ulazak u četvrtfinale, jer bi Grci pobedom nad nama izborili plasman među osam. Ali, i nama je utakmica bila važna zbog bolje pozicije u grupi pred četvrtfinale. Mada, malo smo raspodelili minutažu, a onda smo u poslednjoj četvrtini podigli ritam u odbrani, napravili seriju 13:0 i prelomili meč.“
Srbija – Grčka 82:69 (27:29, 19:15, 14:14, 22:11)
Srbija: Radičević 8, Đorđević 2, Pot 15, Anđušić 10, Micić 4, Čvorović, Zorbas, N. Janković 15, Majić 11 (11 sk), Ristić 4, M. Janković 2, Milutinov 11.
Grčka: Amparas 9, Protulis, Siologkas 9, Micialos 9, Karamalegkos 2, Slaftsakis 6, Papapetru 10, Agravanis 2, Dimakopulos 3, Karampekis 2, Ananostopulos, Maragkos 26.
Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati večerašnjih utakmica i tabele Evrolige