srbija_vs_grcka_ekipaSrbija poražena od Grčke

 

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od selekcije Grčke sa 1:0 u prijateljskoj utakmici, prvoj nakon nastupa na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Jedini pogodak na utakmici postigao je Dimitris Salpingidis u 45. minutu. Srbiji je večerašnja utakmica predstavljala jedinu proveru pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

„Orlovi“ će u prvom kolu kvalifikacija za to takmičenje 3. septembra igrati protiv domaćih Farskih Ostrva.

Pre početka meča, ali i posle duela publika je skandirala ime Radomira Antića, za koga se još ne zna da li će ostati na funkciji. Prethodnih dana čelnici FSS najavili su mogućnost raskida saradnje sa Antićem, koga je FIFA kaznila sa nikola_zigic_vs_grečetiri meča suspenzije jer je uvredio sudiju na utakmici protiv Australije na Mundijalu. Pojedine, manje grupe navijača na stadionu Partizana večeras su skandirale i „Tole odlazi“, što je bilo upućeno predsedniku FŠ Tomislavu Karadžiću. Što se tiče dešavanja na terenu, publika je u uvodnim minutima ostala uskraćena za veća uzbuđenja pre oba gola.

Povezana vest:  Riberi se definitivno oprostio od reprezentacije

Tek u 20. minutu Milan Jovanović pokušao je da iznenadi golmana Mihalisa Sifakisa, ali je ovaj dobro intervenisao. Sedam minuta kasnije pokušao je i levi bek Srbije Ivan Obradović, ali je njegov udarac sa 15 metara završio preko gola. Najbolju šansu u prvom poluvremenu „orlovi“ su imali u 32. minutu, kada je, posle centaršuta Miloša Krasića, Nikola Žigić sa samo tri metra promašio prazan gol.

Grci su odgovorili u poslednjem minutu prvog dela utakmice, kada je Vasilis Torosidis prevario Obradovića i centrirao sa desne strane, Salpingidis je bio bolji od Nemanje Vidića i glavom poslao loptu u mrežu. Prvu šansu u drugom poluvremenu imali su Grci u 55. minutu kada je Teofanis Gekas sa peterca šutirao pored gola, a dva minuta kasnije rezervista Zoran Tošić je snažnim udarcem sa 20 metara pogodio prečku.

Povezana vest:  Čelsi remijem počeo odbranu titule u Premijer ligi

milos_krasic_vs_greU 64. minutu golman Sifakis se istakao dobrom odbranom nakon šuta Gojka Kačara, a četiri minuta kasnije ni Dragan Mrđa ni Nikola Žigić iz dobrih pozicija nisu uspeli da izjednače. Fudbaleri Srbije u 73. minutu su protestovali kod glavnog sudije Martineza, smatrajući da su oštećeni za penal, posle igranja rukom Papadopulosa. Do kraja meča Srbija je imala terensku inicijativu, ali nije uspela da izbegne poraz.

-Zahavaljuem publici, ne znam šta drugo da kažem. Imali smo šanse koje je bilo teško promašiti. Nešto se urotilo protiv nas, ali momci su uložili mnogo truda – kazao je Antić odmah nakon utakmice.

Povezana vest:  Donald: Radujem se svakom golu

Antić je dodao i da u ovom trenutku ne može da odgovori da li ostaje ne klupi reprezentacije, čije vođstvo je preuzeo pre dve godine.

Stadion Partizana u Beogradu

Gledalaca: 10.000

Sudija: Fernando Martinez (Španija)

SRBIJA: Đuričić, Ivanović, Obradović (Kolarov od 46′), Vidić,

Subotić, Petrović (Kačar od 58′), Kuzmanović, Milijaš (Ninković od 46′), Krasić (Tošić od 46′), Jovanović (Mrđa od 65′), Žigić (Pantelić od 74′).

GRČKA: Kifakis, Stiropulos, Vintra, Kirjakos (Papadopulos od 46′), Papacopulos, Kacuranis (J. Papadopulos od 74′), Karagunis (Marinos od 87′), Torosidis, Ninis, Samaras, Salpingidis (Gekas od 46′).

PHOTO: ataimages.rs