aleks_maric_partizan_makabiSP TURSKA

Marić i Marković u timu Australije za Svetsko prvenstvo

 

Selektor košarkaške reprezentacije Australije Bred Braun saopštio je danas konačan spisak od 12 igrača za Svetsko prvenstvo u Turskoj.

-Verujem da imamo dobro izbalansiran tim sa pravim ljudima na pravim mestima – naveo je u saopštenju Braun, nekada pomoćni trener u NBA ligašu San Antoniju.

Povezana vest:  Zvezda sigurna protiv Krke

NBA ligu će u timu Australije predstavljati bek Portlanda Patrik Mils i Dejvid Anderson iz Hjustona, dok su Braunu otkazali centar Milvokija Endrju Bogut i Nejtan Džavaj iz Šarlota. Najviše je igrača iz evropskih klubova, među kojima su I nekadašnji prvotimci Partizana i Crvene zvezde Aleks Marić, odnosno Stiven Marković. Na spisku su i Bred Njuli, Džo Ingls, Metju Nilsen, Dejvid Berlou, Mark Vortington i Aron Bejns. Adam Gibson i Demijan Martin jedini su igrači australijskog prvenstva koji su se izborili za mesto u reprezentaciji.

Povezana vest:  Nikolić: Pokazali smo napredak, protiv Cibone da pružimo maksimum

Australija će u Turskoj igrati u Grupi A sa Srbijom, Argentinom, Nemačkom, Angolom i Jordanom.

Tim Australije za Svetsko prvenstvo: Dejvid Andersen, Dejvid Berlou, Aron Bejns, Adam Gibson, Džo Ingls, Stiven Marković, Aleks Marić, Demijan Martin, Patrik Mils, Bred Njuli, Metju Nilsen, Mark Vortington.