Trifunović, Sretenović i Obradović kandidati za trenera

 

milan_opacic_kosarka_czGeneralni menadzzer košarkaškog kluba Crvena zvezda Milan Opačić rekao je danas da su Aleksandar Trifunović, Zoran Sretenović i Saša Obradović najozbiljniji kandidati za naslednika Ace Petrovića na mestu trenera te ekipe.

-Razgovaramo sa nekoliko kandidata koji su dobri stručnjaci i veliki zvezdaši. Trifunović, Obradović i Sretenović su najozbiljniji kandidati, dok bi Igora Kokoškova pokušali da dovedemo u klub, ali ne na mesto trenera. Konačnu odluku doneće Upravni odbor, a nadam se da će se taj sastanak održati do kraja nedelje – rekao je Opačić novinarima.

Povezana vest:  NBA VEST, Pobede Milvokija, Indijane i Sakramenta

Opačić je ponovio da razume zbog čega su kapiten Tadija Dragićević i Marko Kesselj podneli zahtev za raskid ugovora. Oni su početkom nedelje zbog neisplaćenih zarada podneli zahtev za raskid ugovora arbitražnoj komisiji KSS-a.

-Razumem igrače, njihovo je pravo da to zahtevaju, ali verujem da ćemo naći najbolje rešenje – naveo je on.

Povezana vest:  Gašić: Pravi pristup doneo igru i rezultat

On je dodao da je olakšavajuća okolnost što je klub ostao bez trenera pred početak pauze. Zvezda je poslednju utakmicu u ovoj godini odigrala u utorak protiv Budućnosti (77:88), a narednu igra 5. januara protiv Dinama u Evrokupu.

-Sreća je što predstoji pauza i što će ekipa manje trpeti zbog promene trenera. Devet dana je premalo, ali može da bude i dovoljno za novog trenera. Pokazali smo da imamo perspektivnu ekipu, već smo se plasirali u drugi krug Evrokupa – zakljuccio je on.