huan orenga spanija sel

SP ŠPANIJA 2014

Orenga očekuje tešku utakmicu sa Srbijom

Selektor košarkaša Španije Huan Orenga rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Srbije I istakao da njegova ekipa mora da spreči kontranapade i da kontroliše igru u reketu. 
-Moramo prvo da razmišljamo o Srbiji, posle toga razmišljamo o eliminiciji. Mladi su sa talentovanim igračima. Nećemo se koncentrisati na jednog već ćemo braniti sve. Moramo da sprečimo kontre i kontrolišemo naš reket – rekao je Orenga. 
Košarkaška reprezentacija Srbije i Španije igraju večeras utakmicu petog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu. 
-Mi ćemo svakako pokušati da pobedimo i da odigramo bolje neko protiv Francuske. Očekujem da će biti teško. Imaju dosta visokih igrača. Bićemo spremni – naveo je Orenga. 
Košarkaš Hose Kalderon je kazao da je veruje da će se Srbija boriti svih 40 minuta. 
-Srbija je odlična. Znamo da će se boriti 40 minuta. Mladi su I talentovani. Sada imaju neke nove igrače i novog selektora. Nama je cilj da uvedemo utakmicu u svoj ritam, ako to uradimo bićemo OK – naveo je Kalderon. 
Utakmica u Granadi počinje u 22 časa. Posle četiri kola Srbija ima po dve pobede i poraza, koliko ima I Francuska, dok je Španija ostvarila sve četiri pobede. Brazil je drugi na tabeli sa tri pobede i porazom, Iran ima jednu pobedu iz četiri utakmice, dok je Egipat pretrpeo sva četiri poraza. 

Povezana vest:  Evroliga objavila najbolju petorku sezone