duda_ivkovic_i_strucni_stabPočinje „Akropolis kup“, Srbija na startu protiv Slovenije

 

Turneju koju je počela još 5. avgusta, a tokom koje je odigrala sedam kontrolnih utakmica i ostvarila isto toliko pobeda, naša seniorska reprezentacija završava u Atini, gde će od 17. do 19. avgusta učestvovati na tradicionalnom „Akropolis kupu“. Osim naše selekcije, na turniru učestvuju još Slovenija, Kanada i Grčka.

Povezana vest:  Olimpija pobedila Tajfun u slovenačkom okršaju

Prvi meč Srbija igra u utorak, 17. avgusta od 18 časova, protiv Slovenaca koje je nedavno na turniru u Mariboru ubedljivo savladala. Dan kasnije u istom terminu rival našem timu biće Kanada, dok turnir zatvaramo utakmicom protiv domaćina, Grčke, u četvrtak od 20,45 časova.

Dušan Ivković, selektor našeg tima uoči starta turnira je rekao:

Povezana vest:  Jao Ming završava karijeru 20. jula

-Veoma sam zadovoljan što učestvujemo na „Akropolis kupu“. Ovo je jedan od najbolje organizovanih turnira u Evropi. Mi se trenutno nalazimo u finalnom delu priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj, ovo će biti poslednje kontrolne utakmice koje igramo u gostima. Posle ovog turnira, očekuje nas još jedan prijateljski meč, protiv Kine 22. avgusta u Beogradu, tako da su ova tri meča u Atini praktično poslednji test naših mogućnosti pred put u Tursku.

Povezana vest:  Repeša: Zvezda ima prednost, ali možemo da se vratimo

Po povratku iz Grčke, naša reprezentacija će 22. avgusta u Beogradskoj areni ugostiti najbolji tim Kine. Put na u Kajzeri, gde će naša grupa odigrati prvu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu zakazan je za 26. avgust.