olimpijski_timo_Srbije_11Zvaničnici OKS i ministarka posetili sportiste Srbije u Olimpijskom selu

 

Pošto su prvog takmičarskog dana, pružali podršku sa tribina, mladim olimpijcima Srbije, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac, generalni sekretar Đorđe Višacki i ministarka Omladine i sporta Republike Srbije, Snežana Samardžić Marković, u toku po podneva posetili su Olimpijski tim Srbije u Olimpijskom selu.

divac_razmena_poklonaU pratnji sportista najpre su obišli centralni deo Olimpijskog sela, „Svetsko selo kulture“ gde je predstavljeno kulturno nasleđe svih zemalja učesnica. Šator posvećen Srbiji organizovala su i spremila deca iz jedne osnovne i jedna srednje škole Singapura (Keming primary School, Hue Yi Secendary School). Prilikom obilaska srpskom šatoru Vlade Divac razmenio je poklone sa direktorom osnovne škole Keming.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von stigla do 36. pobede u spustu

Za vreme svoje posete Olimpijskom timu Srbije, Vlade Divac, Đorđe Višacki i Snežana Samardžić Marković proveli su nekoliko sati u razgovoru sa članovima Olimpijskog tima Srbije. Pričali su o prvim utiscima sa Igara i o očekivanjima od takmičenja, ali i o kukturnim i obrazovnim radionicama u kojima sportisti učestvuju. Mladi olimpijci su imali i prilku da posatve pitanja svojim gostima.

Na pitanja Doroteje Erić, teniserke, predsedniku OKS, Vlade Divac je odgovorio: „Meni je u mojoj karijeri uvek bilo najdraže kada sam igrao za reprezentaciju. Taj odnos koji smo mi gradili krajem 80-ih i 90-ih godina, taj timski duh i duh reprezentacije je nešto najvažnije i najlepše što možete da doživite. Na promociji Tima u Merkatoru se videlo da vi jeste Tim, da ste se zbližili i to jeste poenta svega. Rezultati dođu i prođu, ali prijateljstva vam ostaju zauvek, kao i iskustvo koje nosite sa velikih takmičenja.“

Povezana vest:  THE ULTIMATE RIDE TIM STIŽE U BEOGRAD!

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković: „Nadam se da će vam iskustvo ovih Igara značiti u nastavku vaših karijera i da će vam pomoći da za neku godinu dosegnete i velike Olimpijske igre. Vi radom i postižete svoje rezultate i to je ono zbog čega mislim da vi treba da budete uzor svojim vršnjacima, jer pravi uspesi se postižu isključivo radom i upornošću.“

Povezana vest:  Šoštar: SSS prvi uskladio rad sa Zakonom o sportu

-Pošto su Vlade i Snežana pružili podršku onome što vam je poručio Žak Rog, kada je rekao da se ovde dobro zabavite, ja ću ipak morati da stanem na stranu trenera i da vam kažem, da se skoncentrišete na  trening i nastup dok traje takmičenje. Iskustvo koje ovde steknete i rezultati koje postignete će vas pratiti čitavog života. Svakako to ne mora da bude medalja, najvažnije je da se kući vratite sa osećajem da ste dali sve od sebe i postigli svoj najbolji rezultat – rekao je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.