seniorkeKVALFIKIACIJE KOŠARKAŠICA ZA EP

Srbija dočekuje Rumuniju

 

Posle teškog poraza na gostovanju u Izraelu, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Poljskoj, ženska seniorska reprezentacija Srbije borbe za Evrobasket nastavlja u Rumi, gde će odigrati tri vezane utakmice.

Prvo im u goste dolazi Rumunija – utorak, 17. avgusta 20.30 sati, sledi duel sa Letonijom, 20. avgusta, dok utakmicom protiv Izraela, 23. avgusta, zatvaramo seriju mečeva na domaćem terenu. Sve mečeve prenosiće RTS, a ulaz u dvoranu u Rumi biće besplatan.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, GRUPE E I F, Sastavi grupa i raspored utakmica druge faze EP u Litvaniji

Tim povodom je u svečanoj sali SO Ruma održana konferencija za novinare, na kojoj je selektor Miodrag Vesković između ostalog rekao: „Za nas kvalifikacije praktično počinju utakmicom protiv Rumunije, ovde u Rumi, u našoj kući, pred našom publikom. To moramo da iskoristimo.“

Šef struke našeg tima potom se osvrnuo na rivala:

-Rumunija je u prvom kolu doživela ubedljiv poraz od Letonije. Neće biti lako, jer će sada ona verovatno tražiti svoju šansu baš protiv nas. Rumunke u svojim redovima nemaju neka zvučna imena, igra se gradi oko centra Paskalu. Siguran sam da možemo mnogo više od prikazanog u Izraelu, u prvom kolu. Uz podršku sa tribina, ne sumnjam da ćemo ostvariti prvu pobedu – rekao je Vesković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Klipersa, Vašingtona i Toronta posle produžetka

Konferenciji za medije prisustvovao je i Zoran Gavrilović, generalni sekretar KS Srbije koji se zahvalio igračicama i stručnom štabu na uloženom trudu tokom priprema, kao i ljudima u Rumi koju su se pokazali kao pravi domaćini našoj reprezentaciji:

-Verujem u devojke i znam da je rezultat u Izraelu bio samo proizvod lošeg dana, kao i da će u mečevima koji slede prikazati mnogo bolje partije.

Povezana vest:  EP DO 16, Srpski kadeti bolji do reprezentacije Grčke

Goran Vuković, predsednik opštine Ruma, dodao je da je njegov grad uložio maksimalne napore i učinio sve kako bi predstojeći kvalifikacioni dueli protekli u najboljem redu:

-Siguran sam da ćemo u ove tri utakmice ostvariti isto toliko pobeda i da ćemo baš ovde u našem gradu proslaviti plasman na Evropsko prvenstvo.