kosarkasi sa trenerom Markom SimonovicemOI MLADI, SINGAPUR

 

Košarkaši startovali pobedom

 

Prvi protivnik Srbije u strit basketu nije izdržao do kraja dozvoljenog vremna za igru – 1,59 minuta pre njegovog isteka naši reprezentativci su postigli 33. koš i pobedili Indiju sa 33:19 (20;10, 13:9).

Strelac tog koša iz slobodnog bacanja bio je Stefan Popovski.Turanjanin, najefikasniji sa 15 koševa bio je Nemanja Bezbradica, Saša Avramović je doneo 11 poena, a Marko Radonjić dva. Prvi susret jedne reprezentacije naše zemlje u ovoj vrsti košarke završen je pobedom i to je najvažnije, a evo šta naši igrači misle o uličnom basketu, igri 3 na 3..

Povezana vest:  NBA VESTI, Novi poraz Lejkersa

– Zaista sam uživao u igri, ovo je nešto sasvim novo i izgleda da se dopalo i publici. Važno je i da smo pobedili i već sutra očekuje nas teži meč sa Grčkom – rekao je Bezbradica i dodao da on i njegovi drugovi imaju najviše ambicije.

Videlo se i da Saši Avramoviću „leži“ igra tri na tri, a evo kako je sa budućim protivnicima (u A grupi su još Grčka, Novi Zeland i Portoriko):

– Probili smo led i očekujem da će u narednim mečevima biti još bolje. U grupi Novi Zeland je najozbiljniji protivnik, ali on nas neće zaustaviti na putu u završnicu takmičenja.

Povezana vest:  Đilas: Novopazarske košarkašice uskoro u Prvoj ligi

Trener Marko Simovović nije propustio da kaže da su naši igrači promašili nekoliko lakih koševa i da su bili neprecizni iz slobodnih bacanja, ali i da su igrali tako da budući rivali ne vide sve što znaju i što mogu:

– Danas smo primenili samo jedan sistem igre, a druge čuvamo za jače protivnike. Prema onom što sam video najjače su Španija, Litvanija i Hrvatska koje su došle gotovo sa najboljim igračima sa kadetskog prventva Evrope i, naravno, Amerikaci.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Srbija ubedljiva protiv Angole na početku Mundobasketa

Susret Srbije i Indije je odigran na terenu „Skajp siti centra“ pred oko 300 gledalaca. Jaka kiša sprečila je mnoge da dođu, a na sreću takmičara domaćin Olimpijskih igara mladih je pokrio terene za uličnu košarku, takod a se igralo uprkos pljusku

Srbija: Bezbradica 15, Avramović 11 (1 trojka), Popovski-Turanjanin 5, Radonjić 2.

Indija: Sunder 10 (2), Gosvani 6 (1), Sakdžit 3, Kanardži.