Velimir Stjepanovic plivanjePLIVANJE
OI MLADI, SINGAPUR
Stjepanović u finalu na 100 m leptir
Prvo finale i borbu za medalju na Olimpijskim igrama mladih izborio je plivač Velimir Stjepanović, baš onako kako je obećao i kao što se očekivalo.
Šampion i vicešampion prošlogodišnjeg EJOF u Tampereu zauzeo je danas drugo mesto u svojoj polufinalnoj grupi, sa 54,00 ostvario treći rezultat polufinala i sutra u 18,50 č plivaće u finalu.
– Bilo je dobro, možda i bolje nego što sam očekivao – rekao je Velimir posle trke u kojoj je ispred njega bio samo Južnoafrikanac Čad le Klos sa 53,67 i u kojoj je jedan od favorita, Poljak Marcin Cjeslak bio tek peti i jedva se probio u finale sa 54,30. Isti rezultat ostvario je Francuz Medi Metela, kojeg je reprezentativac Srbije takođe navodio kao kandidata za medalje.
Prvi pik za pobedničko postolje, najbrži u kvalifikacijama, Australijanac Kenet To je imao tek deseti rezultat i neće moći da se bori za medalju.
Velimir, kojeg posle sutrašweg finala očekuju još dve discipline (100 slobodno i 200 leptir) smatra da može da pliva još brže nego danas:
– Još imam prostora da popravim rezultat, pre svega u startu i okretu. Nisam ih najbolje izveo i mislim da imam šansu za medalju – rekao je mladi plivač.
Na plivalištu gledaoci aktivno učestvuju u svakoj trci, pa smo pitali Velimira Stjepanovića kako navijanje utiče na njega.
– Navijanje je sjajno, ali da Divac dođe meni da čestita… – rekao je vrteći glavom Velimir, kao da ne veruje šta se to desilo.
Pored Stjepanovića danas se takmičio i Stefan Šorak i u kvalifikacijam na 200 m slobodno sa 1:54,37 ostvario 21. rezultat u konkurenciji čak 43 plivača.
Povezana vest:  PLIVANJE, Srpski plivač blistao na Kanadskom plivačkom trajalsu, dva rekorda Kneževića