duda_ivkovic_111AKROPOLIS KUP

Ivković: Odigrali smo pametno i dobili meč!

 

U prvom meču Srbije na Akropolis kupu u Atini puleni Dušana Ivkovića postigli su novu pobedu u pripremnom periodu pred početak svetskog prvenstva.

Iako je završnica bila neizvesna Orlovi su došli do nove pobede, što je najvažnije ali Ivković nije bio zadovoljan takvim stanjem.

Povezana vest:  Revijalna utakmica ''Grobari za nas'' 11. mart u hali Pionir

Podsećanja radi košarkaši Srbije pobedili su Sloveniju i pre par dana u Mariboru na Adeko kupu kada je bilo 87:82 za Orlove.

Dušan Ivković, selektor Srbije posle meča je rekao:

-Posle naše ubedljivo bolje igre protiv Slovenije na turniru u Mariboru, u ovu utakmicu smo ušli psihički nespremni. U prvom poluvremenu smo upravo pali na tom planu. Slovenci su bili bolje motivisani, borbeniji i dominirali su u prvih 20 minuta, uz odličan šut iz igre i raspoloiženog Dragića. Mi u tom periodu nismo igrali timsku odbranu i to se odrazilo na veliki broj primljenih poena. Na poluvremenu smo izvukli neka iskustva, postepeno, četvrtinu po četvrtinu, sustizali smo prednost Slovenije i došli u egal završnicu, koju smo dobili. Mislim da je tim Slovenije večeras bio bolji, možda je i zaslužio pobedu. Ipak, mi smo u samom finišu odigrali pametno i dobili smo u neizvesnoj završnici.

Povezana vest:  Danilović: Partizan neće naškoditi interesima Srbije