cz bilbao 3

Zvezda ubedljivo počela drugu fazu Evrokupa

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su počeli takmičenje u drugoj fazi Evrokupa, pošto su večeras u Beogradu ubedljivo savladali Bilbao – 105:87 (28:24, 22:22, 33:21, 22:20). Zvezda je sada prva u Grupi L druge faze Evrokupa, a drugi je Nižnji Novgorod, koji je danas pobedio Panionios sa 89:75. 
Centar Zvezde Boban Marjanović odlično je odigrao i završio je utakmicu sa 14 poena i 12 skokova. Najefikasniji je bio Čarls Dženkins sa 16 poena. Najefikasniji u Bilbau bio je Dairis Bertans sa 14 poena. 
Zvezda je igrala agresivno od početka i nije dozvolila gostima nijednom da povedu tokom utakmice, koju je gledalo oko 7.000 ljudi, koji su pravili bučnu atmosferu. Ekipu iz Baskije je u prvom poluvremenu bila u igri zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, a Zvezda tada nije uspela da napravi osetniju prednost. 
Meč je prelomljen u trećoj četvrtini, kada su se crveno-beli na samom početku tog perioda „odlepili“ na dvocifrenu razliku. Domaćin je tada seriom 11:2, uz odličnu igru Demarkusa Nelsona I Bobana Marjanovića, došao do 13 poena prednosti i do kraja duela je samo povećavao. 
Utakmica je bila rešena krajem treće i početkom poslednje deonice kada je Raško Katić sa šest vezanih poena doneo beogradskom klubu 17 razlike, a Zvezda je u jednom trenutku imala i 20 poena prednosti. 

Povezana vest:  Seltiksi preživeli 42 poena Džejmsa i poveli sa 2:0