duda_ivkovic_i_klupaAKROPOLIS KUP

Ivković posle incidenta: Odgovornost snose svi igrači!

 

Strašna blamaža dogodila se na Akropolis kupu, ne samo za košarkaše Srbije već I za ekipu Grčke. Da li će neko odgovarati ostaje da se vidi jer je meč bio prijavljen kao prijateljski ali FIBA ima pravo da reaguje.

Posle mečaselektor Srbije Dušan Ivković, koji je, inače i sam isključen sa meča zbog tehničkih greški na terenu Olimpijske dvorena izjavio je:

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio vratio Bobana Marjanovića u prvi tim

-Posle svega što se desilo svi smo pod emocionalnim nabojem. Тeško je analizirati utakmicu. Ali, to je sada najmanje važno. Ovaj incident nikome nije bio potreban. Odgovornost snose igrači oba tima, a posebno oni koji su ušli sa klupe na teren. Do toga nije smelo da dođe. Ali, sve je prouzrokovano izuzetno lošim suđenjem. Do sada smo u pripremnom periodu odigrali devet utakmica i ni u jednoj nismo imali nijednu tehničku grešku. To može da se proveri u zapisnicima. Ovde je već na prvo širenje ruku Pauniću dosuđena prva tehnička greška. Meni su i prva i druga tehnička greška dosuđene u nekoj normalnoj komunikaciji sa sudijom. Postojala je određena nervoza. Verovatno da sam bio na terenu, pretpostavljem da bih to iskontrolisao na neki drugačiji način. Pošto sam osim naših, trenirao i mnoge igrače iz grčkog tima, nadam se da će sve da se smiri i da će ti mladi ljudi nastaviti da budu dobri prijatelji, u duhu velikog prijateljstva srpskog i grčkog naroda.

Povezana vest:  Cibona i Alba uspešni na startu kvalifikacija za Evroligu