slavlje_po_okoncanju_utakmiceTrijumf mladih košarkaša Srbije u Singapuru

 

Od prvog sudijskog zvižduka reprezentativci Srbije, kao i u svakom meču do finala, zaigrali su na pobedu, znajući put kojim će do nje doći. Čvrstom igrom u odbrani, striktnim pokrivanjem protivnika i skokom potpuno su blokirali vršnjake iz Hrvatske, kojima je ostalo samo da nerezonskim šutevima za trojku (1:11) pokušaju da nešto učine. Deset ofanzivnih i 20 defanzivnih skokova naših igrača dovoljno govori ko je majstor za igru 3 na 3.

U prvih pet minuta Hrvati su samo jednom proturili loptu kroz obruč (trojka Ramljaka) i pobednik se već tada znao, a ni dva prekida utakmice – prvi zbog olujnog vetra koji je ubacivao kišu na teren broj 1 „’skep jut centra”, a drugi kada se igra nastavila na terenu broj 2 zbog kratkog otkazivanja elektronike – nisu pokvarile igru prvih olimpijskih šampiona mladih u košarci 3 na 3.

Povezana vest:  NBA VESTI, Endru Vigins najbolji ruki godine u NBA ligi

Imali su Nemanja Bezbradica, Marko Radonjić, Saša Avramović i Stefan Popovski-Turanjanin sjajnu podršku cele naše olimpijske misije, a kad je označen kraj finala, ona je pretočena u opšte slavlje.

– Lepo je biti šampion Olimpijskih igara mladih. Ušli smo jako u meč, dali 100 odsto sebe, pobedili i dobili zlatnu medalju. I nije tako mala. Osećaj je fantastičan biti prvi pobednik ovog takmičenja – rekao je Nemanja Bezbradica, član FMP-a – posle dodele medalja, uz intoniranje himne i podizanje zastave Srbije na najviši jarbol.

Povezana vest:  Čanak: Čestitke na karakteru i želji, uspeli smo

Kosarkasi_Srbije_na_pobednickom_postolju– Strit basket se prvi put igrao na ovim Olimpijskim igrama i mi smo prvi pobednici. Trudili smo se, želeli ovo i zaslužili. Verujem ovim momcima i oni veruju meni i to je to – istakao je Stefan Popovski Turanjanin, Nemanjin klupski drug, koji je celu noć skidao otok sa noge…

Marko Radonjić, strelac mnogih važnih koševa i u finalu daleko najbolji u skoku iako je visok samo 1,90 m nije želeo ništa da kaže.

– Ne mogu… Dosta sam pričao, nek sada pričaju oni – pravdao se uz osmeh košarkaš Crvene zvezde.

– Ovo možda nekom izgleda lako i prosto, ali nije bilo tako. Igrali smo dolično, posebno u odbrani i primili nekih desetak koševa, ne znam ni koliko… Mi ovde nismo igrali samo za nas četvoricu, trenera i fizioterapeuta, igrali smo za sve iz naše generacije koji nisu ovde. Igrali smo za celu Srbiju – rekao je član čačanske Mladosti Saša Avramović.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Široki prekinuo Zvezdinu seriju

U brobi za bronzanu medalju  Grčka je savladala SAD, potpuno indisponirane zbog neostvarene želje da osvoje zlato, sa 34:25.

Dvorana „’skejp jut centra”. Gledalaca: oko 600. Sudije Bisang (Francuska) i Lotermozer (Nemčka).

Srbija: Avramović, 10, Radonjić 6, Bezbradica 6, Popovski-Turanjanin.

Hrvatska: Buovac 4, Ramljak 3, Kristanović 2, Grubišić.