Fiba_World_Championship_2010SP TURSKA 2010
Turska u iščekivanju svetskog prvenstva u košarci
Turska je u velikom iščekivanju Svetskog prvenstva u košarci, koje će biti održano od 28. avgusta do 12. septembra i treba da privuče oko 100.000 gostiju iz inostranstva, a u Ankari se nadaju da će domaći nacionalni tim obezbedi plasman među četiri najbolje ekipe na planeti.
Prema ovdašnjim procenama, Turska ima dobar tim i mogla bi da se nađe među zemaljama koje se bore za medalje. Domaćin igra u grupi C, u kojoj su još Grčka, Rusija, Kina, Obala Slonovače i Portoriko.
Turci očekuju da će oko 100.000 stranih gostiju posetiti zemlju tokom dve nedelje trajanja prvenstva, a do sada je prodato više od 80 odsto karata.
Domaćini zadovoljno trljaju ruke, pošto su svi hoteli u Istanbulu, Ankari, Izmiru i Kajseriju već rezervisani. Očekuje da će posetioci za petnaestak dana ostaviti 160 miliona evra.
Na prvenstvu će učestvovati 24 reprezentacije sa svih kontinenata i prema ovdašnjim procenama, najveće šanse da osvoje zlatnu medalju imaju Amerikanci i Španci.
FIBA je u Turskoj zabranila unošenje u hale vuvuzela, trubačkog instrumenta koji je obeležio šampionat u fudbalu u Južnoj Africi, pošto njihov zvuk, u zatvorenom prostoru, može da smeta i košakašima i gledaocima.
Preporučeno je pripadnicima službi bezbednosti da pre ulaska u halu oduzimaju od navijača taj instrument, koji je preko noći postao popularan i u zemljama van afričkog kontinenta.
Povezana vest:  Hennessy postaje prvi globalni NBA partner u kategoriji žestokih pića