duda_ivkovic_i_klupaSP TURSKA 2010, POSLE MEČA SRBIJA – ANGOLA

Ivković: Sjajno smo se spremili, ali biće drugačije sutra

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da se njegov tim sjajno spremio za utakmicu sa Angolom, ali i da očekuje „mnogo težu“ utakmicu protiv Nemačke u drugom kolu Svetskog prvenstva u Turskoj.

-Moj tim je bio sjajno pripremljen posle situacije koja se dogodila prošle nedelje. Bilo je jako važno da igramo brzo, da nam odbrana bude agresivna i da imamo dobru tranziciju – rekao je Ivković novinarima u Kajzeriju.

Povezana vest:  Đilas: Da postavimo zdrav savez, pa idem

Srbija je pobedila Angolu 94:44 u prvom kolu Grupe A.

-Angola je afrički prvak i ja je poštujem. U utakmici je najvažniji bio odnos od 26 asistencija i samo osam izgubljenih lopti. Ovo je bila tek prva utakmica, očekujem mnogo težu protiv Nemačke – rekao je Ivković.

-Jedino je Kosta Perović u timu ranije igrao na Svetskom prvenstvu, svi su ostali debitanti. Pobedio je tim. Imali smo izvanredan odnos prema igri…Dobili smo dominatno, igrali smo timsku košarku…Dobro smo počeli Svetsko prvenstvo, ali ova utakmica mora da se zaboravi – rekao je Ivković.

Povezana vest:  16. KOLO NLB LIGE, Važna pobeda Radničkog

Sledeći protivnik je Nemačka, a selektor je kazao da ta utakmica može da donese plasman u četvrtfinale njegovom timu.

-Protiv Nemaca će biti sasvim drugačije. Oni rade isto što smo mi započeli pre dve godine (smenu generacija). Moramo da budemo spremni za 40 minuta. Čeka nas izuzetno značajan meč, jer bismo pobedom verovatno došli do plasmana među četiri prvoplasirana tima – rekao je Ivković.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Važne pobede Slobode i Metalca u KLS

On je kazao da u timu nema problema sa povredama i da je zdravstveno stanje dobro.