srbija_angolaSP TURSKA 2010, PREGLED PRVOG DANA

Ubedljivi Srbija i SAD, poraz Španije na početku SP

 

Srbija je takmičenje na svetskom košarkaškom prvenstvu u Turskoj počela pobedom od 50 razlike nad Angolom, ali je vest dana na Mundobasketu neočekivani poraz branioca titule i evropskog šampiona Španije. Srbija je odigrala svih 40 minuta protiv Angole u istom tempu, bez potcenjivanja i pobedila je sa 94:44, iako je igrala bez dvojice važnih igrača.

Povezana vest:  Vučić glasao za srpske internacionalce na Ol staru NBA

Prvi favorit turnira, selekcija SAD, bio je ubedljiv protiv Hrvatske – 106:78. Rivali su odigrali tri četvrtine ravnopravno, a Amerikanci su napravili razliku u drugoj deonici. Španija je potpuno neočekivano izgubila od Francuske 72:66. „Trikolori“ su došli bez nekolicine standardnih igrača i uspeli su u finišu utakmice da preokrenu rezultat i slave protiv aktuelnih svetskih i evropskih prvaka.

Povezana vest:  Partizan proslavlja 20. godišnjicu osvajanja Evrope

Australija je posle preokreta uspela da pobedi Jordan sa 76:75. Čast Bliskog istoka spasao je Liban, koji je pobedio Kanadu sa 81:71. Argentina, favorit sa najiskusnijim timom, uspeo je da izbori pobedu protiv Nemačke od 78:74.

Grčka je pobedila Kinu sa 89:81, Rusija je savladala Portoriko 75:66, dok je Litvanija bila bolja od Novog Zelanda 92:79. Slovenija nije imala problema protiv Tunisa – 80:56. Na Svetskom prvenstvu učestvuju 24 tima, koja se takmiče u četiri turska grada.

Povezana vest:  EVROKUP, Hemofarm se pobedom oprostio od Evrokupa