dusan_ivkovic_kzn_kovilovoSP TURSKA 2010

Ivković: Pobedu donela odbrana na protivničkim centrima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je danas u Kajzeriju da je ključ pobede protiv Australije na Svetskom prvenstvu bila dobra odbrana na centrima protivničke selekije.
-Ovo je bilo veliko iskustvo za naš mlad tim. Imali smo nove momente, šutnuli smo 35 ‘trojki’, a samo 32 puta za dva poena. Ključ utakmice je bio što smo dobro čuvali centre, dali su nam samo 17 poena. Ipak, imali smo mnogo izgubljenih lopti, ali smo to pokrili dobrim ofanzivnim skokovima – rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Kajzeriju.
Srbija je savladala Australiju sa 94:79, ali je do pobede došla teže nego što to pokazuje konačan rezultat.
-U pripremi meča smo dve stvarili označile kao glavne, da sprečimo lake poene i tranziciju, odnosno njihovu snažnu unutrašnju igru – dodao je Ivković.
Reprezentacija Srbije sutra u poslednjem, petom kolu Grupe A igra protiv Argentine i od ishoda tog meča umnogome će zavisiti pozicija „orlova“ na tabeli i protivnik u osmini finala.
-Čeka nas neizvesna utakmica. Oni imaju trougao Priđoni – Delfino – Skola, koji deset godina igra zajedno. Moramo da budemo izuzetno koncentrisani. Nemamo veliki pritisak i bavimo se računicama – zaključio je Ivković.
Selektor reprezentacije Australije Bret Braun priznao je da je razočaran zbog poraza.
-Čestitam selektoru Ivkoviću i njegovoj ekipi. Veoma smo razočarani, jer smo u utakmicu ušli sa verom u pobedu. Srbija je pokazala klasu, ali smo joj bili blizu, stigli smo 13 poena zaostatka. Ovo je veliko iskustvo za nas – kazao je Braun.
Reprezentacija Srbije sutra u poslednjem kolu Grupe A igra protiv Argentine, dok se Australija sastaje sa Angolom. Srbija ima učinak od tri pobede i jednog poraza, dok je Australija zabeležila po dve pobede i poraza.

Povezana vest:  NBA rezultati, srada 16. decembar

PHOTO: ataimages.rs