allen-iversonAlen Ajvreson na pragu turskog Bešiktaša

 

Prema pisanju turskih medija, dogovor između bivše NBA zvezde Alena Ajversona (35) i turskoga košarkaškog prvoligaša Bešiktaša blizu je realizacije.

Hoće li nekada jedan od najboljih napadača NBA lige postati najveća košarkaška zvezda svih vremena u Turskoj, videće se u nekoliko sledećih dana.

U svakom slučaju, osnovni uslovi saradnje dogovoreni su. Klub je legendarnom beku Filadelfije pristao da garatuje godišnju platu od 1,5 miliona dolara, te mu je isplaćivati u nedeljnim delovima, kako je veteran isistirao. Također, dobiće na korišćenje vilu i luksuzni auto, čime je također uslovio dolazak u Istanbul.

Povezana vest:  Klipersi pobedili Dalas, Marjanović i Teo bez prave prilike

Ostaje još, kako pišu Turci, da se odrade poslednje formalnosti u ugovoru. Na pitanje što bi za njega i za ekipu, kao i celokupnu tursku košarku, značio dolazak Ajversona u Tursku, trener Bešiktaša Burak Bijiktaj kratko je odgovorio:

-Govorimo o igraču koji je četiri puta bio kralj strelaca NBA lige. Neopisivo je koliki bi njegov dolazak imao značaj za ovu momčad. Nepojmljivo je koliki bi mogao da bude njegov doprinos našoj igri. Turska bi košarka s Ajversonom dožijela novu ekstazu. Daj Bože da se to dogodi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami Hit deklasirao San Antonio