dusan_ivkovic_portret_kzn_ziraSP TURSKA 2010
Ivković: Moramo da pazimo na šut Hrvata za tri poena
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je danas da će osnovni
zadatak njegove ekipe u meču sa Hrvatskom u osmini finala Svetskog prvenstva u Turskoj biti da zaustavi šuteve protivnika za tri poena.
-Hrvati imaju visok procenat šuta za tri poena. Odskaču Marko Popović i Bojan Bogdanović. Oni ukupno šutnu oko 10 trojki u proseku, što je 30 poena po utakmici. Uz ostale igrače to predstavlja veliku opasnost – rekao je Ivković novinarima u Istanbulu
i naveo da pažnju treba obratiti i na centre rivala.
-Imaju izuzetno stabilnu prednju liniju, gde visinom i izuzetnim talentom dominira Ante Tomić. On je imao jako uspešnu adaptaciju u prvoj sezoni u Realu. To su neke osnovne stvari koje moramo da uradimo – istakao je.
Ivković je upozorio da Srbija, iako slovi za favorita u sutrašnjem susretu, ne sme da potceni Hrvate, bez obzira na njihove slabije igre u prvoj fazi takmičenja u kojoj su izgubili od SAD, Slovenije i Brazila.
-Zna se šta očekujem, ali prvi put se nalazimo pred nokaut sistemom takmičenja gde jedna utakmica odlučuje.. Moramo da poštujemo mlad i talentovan tim Hrvatske, iz prostog razloga što je naš rezultat i igra bolja od njihove – rekao je Ivković.
-Moramo da igramo u našem ritmu… našu košarku, na celom terenu. Očekuje nas čvrsta utakmica i nadam se da ćemo biti spremni – dodao je selektor orlova.
Ivković se požalio i na sistem takmičenja u kome Srbija kao pobednik Grupe ima samo dan pauze pred početak nokaut faze takmičenja.
-Malo je čudno što na ovako velikom takmičenju tim koji osvoji prvo mesto ima samo sat treninga i to u dvorani u kojoj se ne igra utakmica. To nisu moje primedbe. To su činjenice – rekao je Ivković i dodao da su svi igrači spremni za sutrašnji duel.
Duel Srbije i Hrvatske igraće se od 18 sati po lokalnom, odnosno 17 po srednjoevropskom vremenu.
PHOTO: ataimages.rs

Povezana vest:  Vojvoda u poslednjoj sekundi za pobedu Solnoka