nenad_zimonjic_tenisATP US OPEN 2010
Zimonjić i Nestor u trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se večeras u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD u konkurenciji muških dublova.
Zimonjić i Nestor, drugi nosioci u Njujorku, pobedili su Argentinca Maksima Gonsalesa i Santijaga Venturu iz Španije sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:1).
Naredni protivnici srpskog-kanadskog tandema biće 16. nosioci Rohan Bopana iz Indije i Pakistanac Ajsam-Ul-Hak Kureši, koji su eliminisali Nemca Mihaela Kolmana i Finca Jarka Njeminena sa 2:0 (6:4, 6:4).
Zimonjić bi kasnije večeras trebalo da nastupi i u mešovitom dublu u kome će sa Slovenkom Katarinom Srebotnik, sa kojom čini par postavljen za trećeg nosioca, igrati protiv Andree Petković iz Nemačke i Poljaka Marjuša Firstenberga.
Srebotnikova i Zimonjić su 2005. godine igrali finale Ju-Es Opena, što je najveći uspeh najboljeg srpskog dubl igrača na tom turniru.
Titule u mešovitom dublu po dva puta je osvajao na Otvorenom prvenstvu Australije i Rolan Garosu. U muškom dublu je sa Nestorom dva puta bio šampion Vimbldona, a ove godine i Rolan Garosa.
Ove sezone Zimonjić i Nestor igrali su i finale Otvorenog prvenstva Australije.
Jedinu grend slem titulu u 2010. godini Zimonjić je osvojio na Rolan Garosu u miks dublu, takođe sa Katarinom Srebotnik, sa kojom je na istom turniru trijumfovao i 2006, a 2007. i 2008. stizao do finala.
Povezana vest:  WTA PEKING, Ana Ivanović startovala pobedom