ana_ivanovic_polufinale_linc_2WTA LINC 2010

Konačno novi trofej za Anu Ivanović

 

Ana Ivanović (Srbija) – Pati Šnider (Švajcarska) 2:0 (6:1, 6:2)

 

Ana Ivanović osvojila je turnir u Lincu nagradnog fonda 220.000 dolara. Ana Ivanović pobedila je sa 2:0 u setovima Pati Šnider i tako došla do velikih 280 bodova za WTA listu kao i 37.000 dolara. Ana je na turnir došla kao sedmi nosilac sa vajld kartom i to je znala da maksimalno iskoristi.

Povezana vest:  Kecmanović pobedio Congu za četvrtfinale Dohe

Ovo je godina povratka u beli sport i osvojila je devetu titulu u karijeri a onda je Ana napravila pauzu od gotovo dve godine i ponovo je ana osvojila turnir u Lincu, isto kao i 2008. Sada bi trebalo da Ivanovićeva bude 26. na WTA listi.

Prvi set Ivanovićeva je dobila sa 6:1 a onda se čekalo 10 gemova na Šnider nešto uradi. To se i obistinilo na servis Ane Ivanović kada je Peti Šnider napravila brejk i smanjila na 5:1 u narednom setu Švajcarkinja je napravila još jedan iskorak i osvojila drugi gem za redom. Novi servis Ivanovićevoj bio je presudan u meču. Povela je sa 30:0 a zatim je došla i do tri meč lopte izuzetno lako.

Povezana vest:  Marej: Pet plasmana u finale u Melburnu je veliko dostignuće

Od sutra, Ivanovičeva se seli na turnir u Luksemburgu gde je postavljena za četvrtog nosioca a na tom turniru ima otvoren žreb do polufinala.