hrvatska_reprezentacijaSP TURSKA 2010

Hrvatska štampa: Još jedan poraz na hrvatski način

 

Dnevni listovi u Hrvatskoj danas opširno izveštavaju o porazu hrvatske reprezentacije od Srbije, u poslednjim sekundama utakmice osmine finala (72:73), ocenujući da je reč o najboljem meču Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

-Puno je teže izgubiti ovako, nego izgubiti sedam ili osam razlike – prenosi štampa izjavu najboljeg košarkaša Marka Popovića.

-Protiv Brazila smo otišli s terena, a da se nismo ‘potukli’, nismo ostavili srce na parketu. Neke stvari treba zaslužiti, a mi ovu pobedu tokom prvenstva nismo zaslužili – izjavio je Popović.

Povezana vest:  Vujošević: Odlučili smo sjajnom igrom u drugom delu

Srbija je u subotu u Istanbulu pobedila Hrvatsku sa 73:72, u poslednjoj sekundi izuzetno uzbudljivog meča, pošto je Aleksandar Rašić pogodio prvo i namerno promašio drugo slobodno bacanje.

U tekstu pod naslovom „Još jedan poraz na hrvatski način“, Jutarnji list navodi da je Hrvatska još jednom izgubila utakmicu u poslednjoj akciji, što se ponavlja iz generacije u generaciju. List ocenjuje da je hrvatska reprezentacija odigrala „najsrčaniju“ utakmicu na prvenstvu, ali da joj ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJA, FMP pobedio Mega Vizuru posle produžetka

Večernji list piše da su hrvatski košarkaši juče očekivano izgubili od Srbije (72:73), ali na vrlo dramatičan način. List podseća da je ekipa imala čak i napad za pobedu, ali da se „ponovilo staro pravilo da „Hrvati u košarci uvek nekako pronađu način da uprskaju veliku priliku“.

U komentaru pod naslovom „I porazom se može iskupiti“ Sportske novosti pišu da je Hrvatska odigrala najbolju utakmicu ovog leta. Budući da je utisak posle poraza od Brazila bio očajan, počelo se sumnjati baš u sve, navodi listi, ističući da je malo ko verovao da se Hrvatska može ravnopravno nositi sa Srbijom.

Povezana vest:  Božić: Jako bolan poraz

U tekstu se naglašava da je reč o mladoj ekipi, koja je utakmicu protiv Srbije odigrala veoma hrabro.