reprezentacija_prvi_treningKrstić: Slatka osveta Španiji

 

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je da je današnja pobeda nad Španijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Turskoj bila „slatka osveta“ za finale kontinentalnog šampionata prošle godine.

-Bilo je jako teško, ne znam kako je izgledalo sa strane. Teško psihički i fizički. Ali, ovo je slatka osveta za finale Evropskog prvenstva prošle godine, kada realno nismo bili spremni. Ovo je osveta i za igrice njihovog trenera pre meča. Čestitao bih mu ovim putem ako gleda RTS – rekao je Krstić.

Povezana vest:  Mladi španska košarkašica umrla na utakmici

Selektor Španije Serđo Skariolo pozivao je košarkaške vlasti da oštro kazne Krstića i Miloša Teodosića posle tuče na prijateljskoj utakmici sa Grčkom prošlog meseca. On je jedini selektor koji se oglasio po tom pitanju, a pozivao je na oštre kazne pre nego što je FIBA donela disciplinske mere.

Junak pobede Teodosić doneo je trijumf trojkom sa skoro 10 metara, tri sekund pre kraja meča. On nije znao kako je mogao da ostane hladnokrvan kod onog šuta.

Povezana vest:  Mesina i zvanično napustio CSKA

-Ne znam, stvarno…Trening, da, da. Ma, ne znam. Bio sam možda najgori igrač večeras. Nisam odigrao na nivou na kome želim i koji treba timu, ali mislim da sam se malo iskupio onom trojkom – rekao je Teodosić.

Srbija će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Turska – Slovenija, a „orlovima“ je svejedno ko će im biti rival.

Povezana vest:  Marinović: Kup je najlakši put do nekog trofeja

-Ovo je timska pobeda. Odigrali smo kako smo se dogovarali pre utakmice – fajterski, da se pobijemo ako treba. Sada treba da ohladimo glave i da idemo do finala. Nije bitno ko nam je protivnik, idemo da pobedimo svakog – rekao je Novica Veličković.