duda_ivkovic_111Ivković: Zaslužili smo pobedu

 

Selektor košarkaške reprezentacija Srbije Dušan Ivković rekao je da je njegova ekipa zaslužila večerašnju pobedu nad Španijom u osmini finala Svetskog prvenstva, kao i da slava pripada samo igračima.

-Utakmica je bila jako teška i možda naša najbolja u Istanbulu…Protiv Španije smo dobili priliku da proverimo koliko smo napredovali za godinu dana…Igrali smo sjajnu timsku košarku, prvi put smo imali šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, sjajni procenat šuta i kontrolu igre. Zaslužili smo ovu pobedu – rekao je Ivković novinarima.

Povezana vest:  Radnički prekinuo seriju poraza pobedom nad Krkom

Srbija je u Istanbulu pobedila branioca titule Španiju sa 92:89 trojkom Miloša Teodosića sa oko 10 metara. Medijska sala bila je najispunjenija do sada, pošto je na konferenciju za novinare došlo više od 100 izveštača.

Ivković je rekao novinarima šta im zamera, a onda je odgovorio na pitanje šta bi se desilo da je Teodosić promašio trojku.

Povezana vest:  Radonjić: Biće teško i neizvesno do kraja

-Ne dopada mi se što igrači i vi (novinari) potencirate moj rad. Moje je samo ogromno zadovoljstvo što treniram ove momke, ali slava pripada samo njima – kazao je selektor.

-Radim sa ovim mladim momcima tri godine. Na početku priprema smo rekli da želimo da dođemo kao najspremija ekipa na SP. Ne samo da smo pokazali koliko smo uložili u rad i napredovali, već smo potpuno zasluženo pobedili i zvaničnog evropskog i svetskog prvaka.

Povezana vest:  Bogdanović: Izbor na draftu mi je najveći uspeh u karijeri

-Na tajm autu smo odlučili da šutnemo trojku iz daljine. Da je promašio, igrali bismo produžetak – rekao je Ivković.