milos_teodosic_tri_prsta_celaSP TURSKA 2010

Teodosić: Pokorićemo Tursku!

 

U Istanbulu večeras od 20.30 na programu je polufinalna utakmica Svetskog prvenstva u košarci između domaćina Turske i pulena Dušana Ivkovića. Orlovi su spremni za susret, tokom jučerašnjeg dana na treningu su delovali izuzetno opušteno, jer je, podsećanja radi, Srbija igrala dve utakmice u pripremnom period pored Turske i u oba meča je slavila. Posebno je optimističan Miloš Teodosić, heroj nacije nakon posle pogođene trojke sa devet metera u četvrtfinalu protiv Španije. Teo smatra da će dodatni motiv biti puna dvorana 16.000 fanatičnih navijača koji će navijati za Tursku.

Povezana vest:  Cedevita bez Mršića na prve dve utakmice finala protiv Zvezde

-Ne treba nam veći motiv od polufinala Svetskog prvenstva. Za to se živi. Ali, uvek je dodatni motiv kada je protiv tebe 15.000 ljudi – veli Teodosić.

Junak Srbije u pobedi nad Španijom u četvrtfinalu dodao je da su svi igrači spremni za duel sa Turskom, za koju misli da je pre svega jako dobra kao tim.

-Svi se odlično osećamo, smireni smo, ne vidim razlog da budemo nervozni, mada uvek ima pozitivne treme pred meč, ali smo na to do sada navikli. Što se tiče protivnika, ne bih izdvajao igrače, igrali smo sa njima dva puta i mislim da su oni najveća pretnja kao tim, a ne kao pojedinci – kazao je Teodosić.

Povezana vest:  Ivković: Ima prostora za napredak

Kapiten košarkaške selekcije Turske Hidajet Turkoglu smatra da mu je selekcija Srbije poslednja prepreka ka ostvarenju sna karijere, a to je ulazak u finale planetarnog skupa.

-Ovo je moje poslednje svetsko prvenstvo, sad sam kapiten i sigurno je da želim da se oprostim medaljom. Neću više da igram za nacionalni tim i biće odlično da osvojimo medalju. Ali moramo da prođemo Srbiju. Biće to odlična dobra utakmica i moramo da budemo još bolji nego protiv Slovenije. Srbija je odlična ekipa sa dobrim igračima i trenerom Ivkovićem. Od 2001. godine mi nemamo uspeha i nemamo medalju, sad je vreme za to – optimističan je bio Turkoglu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dirk Novicki doneo pobedu Dalasu