andrija_prlainovic_vat_par1EP HRVATSKA 2010

Uoči meča sa Mađarskom za bronzu

 

Vaterpolisti Srbije su arhivirali utakmicu sa Hrvatskom i okreću se meču sa Madjarima koji može da im donese bronzu, treću medalju ovog leta.U grupi Mađari su bili bolji 9:6.Ipak u svim izjavama počinje se od utakmice za koju stručnjaci kažu da odavno nije vidjena.

– Svi su parametri bili na našoj strani.Žao mi je što nismo došli do produžetaka. Ipak pretenciozno je da mislimo da smo nepobedivi i da je na svakom takmičenju prvo mesto rezervisano za nas. Mislim da smo oštećeni za jedan peterac ali sve je to sport. Za nas sledi finale.Ne da se revanšramo Mađarima koji su jedino protiv nas igrali dobro već da bi osvojili bronzu.Čestitam mojim igračima,pokazali su veliku energiju, želju za pobedom i sigurmo će učiniti sve da obraduju Srbiju – kaže selektor Dejan Udovičić.

Povezana vest:  Savić: Meč sa Špancima dobar test za mlade igrače

Živko Gocić je bio naš najbolji igrač u meču sa Hrvatskom:

– Nemamo šta da zamerimo jedan drugom.Bili smio iskreni u tom meču ali nismo uspeli. Okrećemo se meču za bronzu. Medalja ni bila fantastična stvar, treća ovog leta. I sam plasman u četiri je veliki uspeh.

Andrija Prlainović podseća:

– Veliki broj utakmica smo mi dobili na ovakav način.Sreća nam nije bila saveznik. Ostaje šansa za medalju i moramo da učinimo sve da je osvojimo.Jak turnir, Crna Gora nije u polufinalu,Španija tek osma.

Povezana vest:  Savić: Izborili smo se sa velikim pritiskom

Marko Avramović dodaje:

– Dogovorili smo se da Hrvatsku zaboravimo.Sutra je još jedna velika utakmica i biće kruna rada tokom proteklih 100 dana. Nećemo da ponovimo greške iz prvog susreta i nadam se pobedi.

Duško Pijetlović zaključuje:

-Sigurno neće biti onih gluposti koje smo pravili u prvom meču.Madjari nam duguju, imali smo teži žreb.Svaka medalja je velika posebno kada se osvoji na ovakvom takmičenju.Nije realno da tri takmičenja igraš na istom visokom nivou.

Povezana vest:  Savić odredio spisak za Špance, novo ime Jakšić

Ministarka Snežana Samardžić Marković će posle podne pre odlaska igrača na trening posetiti ekipu.Reprezentacija polazi u Beograd večeras odmah po završetku takmičenja.