denis sefik pehar 1

Odbijena žalba Radničkog

Takmičarski odbor vaterpolo saveza Srbije (VS S) odbio je danas žalbu Radničkog i tako registrovao finalnu utakmicu Kupa Srbije Crvene zvezde i tog tima iz Kragujevca rezultatom 12:11. 
-Na osnovu analize snimka, utvrđeno je da je Denis Šefik šutirao ka golu Zdravka Radića neposredno pre zvuka sirene kojom se označava kraj utakmice. Taj deo žalbe Radničkog je mogao da se podvede pod materijalnu povredu pravila – navodi se u saopštenju VS S. 
VK Radnički je po završetku finalnog duela zatražio ponavljanje meča smatrajući da je došlo do materijalne povrede pravila. Zvezda je u poslednjoj sekundi utakmice pobedila sa 12:11 golom Šefika preko cele dužine bazena. 
-Drugi deo žalbe koji se odnosio na nepropisno izvođenje udarca od strane Šefika je takođe odbijen jer, po Pravilniku, ovakve odluke ne mogu biti predmet žalbe jer predstavljaju slobodno sudijsko uverenje – piše u saospstenju. 
Takmičarski odbor je odlučio i da suspenduje sudije tog meča Nenada Golijanina i Željka Ragaču na najmanje pet utakmica, a ta kazna može da bude i veća. VK Radnički imao pravo žalbe Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  Prekinut meč Kanada - Srbija zbog tuče