radnicki ekipa

Radnički igra za prvo mesto i za Partizan

Sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Jugoslav Vasović rekao je danas da će njegovi vaterpolisti u predstojećoj utakmici protiv Špandaua pokušati da pobede i izbore direktan plasman u polufinale završnog turnira Lige šampiona, ali i da pomognu Partizanu da se nađe među šest najboljih evropskih ekipa. 
-Ovo je prva meč lopta za nas. U slučaju pobede, i matematički bismo obezbedili polufinale. Pripremali smo se na najbolji način i posvetili veliku pažnju organizaciji. Za njih je ova utakmica poslednja šansa da zadrže priključak za odlazak na ‘fajnal-siks’. Nadam se da ćemo ih izbaciti i tako omogućiti Partizanu da ode u Barselonu – rekao je Vasović. 
Vaterpolisti Radničkog sutra od 18.30 u Kragujevcu igraju protiv nemačkog Špandaua, utakmicu osmog kola Grupe B u Ligi šampiona. Srpski klub ima svih sedam pobeda i prvi je na tabeli, dok Špandau zauzima četvrto mesto sa sedam bodova. 
Druga je Breša sa 15 bodova, a Partizan ima tri manje i ako sutra pobedi Oradeu (19.00), plasiraće se na „fajnal siks“. Ako Radnički pobedi Špandau, crno-belima će i bod biti dovoljan da osigura treće mesto. 
Prvoplasirane ekipe iz Grupa A i B plasiraće se direktno u polufinale završnog turnira, a ostale četiri ekipe će igrati četvrtfinalne utakmice. 
Centar Radničkog Miloš Korolija rekao je da je osvajanje bodova imperativ. 
-Imamo obavezu da pobedimo, jer smo favoriti, pogotovo pred domaćim navijačima. Igramo protiv ekipe koja je dobra, ali trenutno ne spada u sam vrh evropskog vaterpola. Nemce, kao i u svim ostalim sportovima, karakteriše da se bore sve vreme, bez obzira na rezultat. Predvodi ih trener koga dobro poznajem, pravi fanatik u pozitivnom smislu i sigurno će zahtevati borbu od početka do kraja. Moramo dati sve od sebe da izborimo polufinale koje nam je veoma važno – rekao je Korolija. 
Ulaz na utakmicu koja se igra na bazenu Sportskog centra Park je besplatan. 

Povezana vest:  Vaterpolo klub Partizan prijavio igrače za Ligu šampiona