lopta

Partizan namučio Jug

Partizan je u sedmom kolu Regionalne vaterpolo lige izgubio od dubrovačkog Juga sa 8:6. Favorit je na Banjici osvojio sva tri boda, ali mladi crno-beli sastav nema čega da se stidi. Vodio je ravnopravnu borbu sa jednim od najboljih timova Evrope.
Partizan je sjajno počeo, već u šestom minutu vodio sa 3:0, golovima Radojevića, Jakšića (iz peterca) i Subotića. Sjajno je branio Rističević, koji je prvi put savladan tek 35 sekundi pre kraja prve četvtine, kada je Perone realizovao peterac za 3:1.
U ravnopravnoj borbi u drugoj četvrtini crno-beli su čuvali vođstvo sve do osam sekundi pre velikog odmora kada je Macan, sa igračem više, izjednačio na 3:3.
Daleko iskusnija gostujuća ekipa je preuzela inicijativu u trećoj četvrtini. Imali su i crno-beli šanse, ali lopta nikako nije htela u gol. Sve bolje je branio čuvar mreže gostiju Bijač, koji ni u trećoj četvrtini nije vadio loptu iz mreže, pa je Jug pred poslednju deonicu vodio 5:3.
Dug Partizanov „post“ bez gola prekinuo je Radomir Drašović. Iz peterca je smanjio na 6:4, pet i po minuta pre kraja utakmice. Nije bilo predaje. Pavo Marković je odveo Jug na 7:4, dva i po minuta pre kraja, a već u narednoj akciji Nikola Jakšić je smanjio na 7:5. Ali, kada je u poslednjem minutu Joković povisio na 8:5 sve je bilo jasno. Do kraja je još Đorđe Tanasković smanjio na konačnih 8:6.

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, Mađarska i Hrvatska polufinalisti SP

Partizan Rajfajzen– Jug 6:8 (3:1, 0:2, 0:2, 3:3)
Bazen Banjica. Gledalaca: 400. Sudije: Golijanin (Srbija), Franulović (Hrvatska). Igrač više: Partizan 4 (2), Jug 5 (2). Peterci: Partizan 2 (2), Jug 3 (2).
PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Gilen, Tikas, Manojlović, Subotić 1, Drašović 1, Janković, Jakšić 2, Lazić, Tanasković 1, Vučinić, Adžić, Brakočević, Radojević 1. Trener: Vujasinović.
JUG CO: Bijač, Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Garsija, Marković 1, Ivanković, Bautović, Perone 3, Benić 1, Pavličević, Popadić, Vrlić. Trener: Kobešćak.
U nedelju, u 19.15. Parttab će u osmom kolu dočekati Jadran iz Herceg Novog.

Povezana vest:  VATERPOLO TURNIR, Rezultati 4. kola i tabele grupa