dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

SVETSKA LIGA

Vaterpolisti Srbije obezbedili plasman na Olimpijske igre

Vaterpolo reprezentacija Srbije obezbedila je večeras plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, pošto je sa 8:7 (2:2, 1:1, 2:2, 3:2) pobedila Italiju u finalu završnog turnira Svetske lige u Firenci.

Vaterpolisti Srbije koji su odbranili trofej osvojen prošle sezone u Nišu, pored zlatnih medalja i vize za Olimpijske igre, dobiće i 100.000 dolara.

Treće mesto na turniru pripalo je Hrvatskoj, koja je bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država sa 11:5.

Povezana vest:  Partizan pobedio Zvezdu na peterce za finale plej-ofa

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi večeras je bio Filip Filipović sa tri gola, dok je Duško Pijetlović postigao dva, a Miloš Ćuk, Milan Aleksić i Vanja Udovičić po jedan.

Filipović je, takođe, najbolji strelac turnira sa 16 pogodaka.

On je u uzbudljivom finalu sa Italijom „proradio“ tek u finišu meča, pošto je prvi pogodak postigao 11 sekundi pre kraja treće četvrtine kada je izjednačio na 5:5.

Srbija je dobro počela utakmicu i povela sa 2:0, ali su Italijani do kraja prve deonice uspeli da izjednače.

Povezana vest:  Vujasinović: Rezultat nije u prvom planu

Domaća selekcija je početkom treće četvrtine prvi put na meču povela, sa 4:3, a kasnije je imala prednost i od 5:4. Golman Srbije Slobodan Soro odličnim odbranama u tim momentima uspeo je da vrati samopouzdanje svojim saigračima, koji su predvođeni Filipovićem preokrenuli rezultat i došli do pobede.

Naredno veliko takmičenje koje očekuje izabranike selektora Dejana Udovičića je Svetsko prvenstvo u Šangaju, od 16. do 31. jula.

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, Savić: Biće neizvesno sa Mađarima

Pre današnjih utakmica za medalje, novinari akreditovani za praćenje završnog turnira Svetske lige u Firenci izabrali su najbolji tim takmičenja.

Kako je navedeno na sajtu Vaterpolo saveza Srbije u „idealnoj ekipi“ od reprezentativaca Srbije našli su se Vanja Udovičić, Filip Filipović i Andrija Prlainović. Pored njih izabrani su Sandro Sukno iz Hrvatske i golman Stefano Tempesti, Aleks Đorđetu i Kristijan Prešuti iz Italije.