lopta_u_kosu

Mijatović odredio putnike za SP do 19 godina u Letoniji

Selektor muške košarkaške reprezentacije do 19 godina Dejan Mijatović odredio je konačan spisak igrača koji će od 30. juna do 10. jula predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u Letoniji.

Na spisku se nalazi sledećih 12 igrača: Aleksandar Cvetković, Nemanja Bešović, Petar Lambić, Bogdan Bogdanović, Bogić Vujošević, Nemanja Krstić, Nikola Silađi, Nemanja Dangubić, Marko Gujaničić, Luka Mitrović, Đorđe Drenovac i Luka Igrutinović.

Povezana vest:  Lazić: Protiv Bamberga da se vratimo na pobednički kolosek

U poslednjem treuntku sa spiska su otpali Dušan Bogdanović, Radoš Šešija i Marko Jošilo.

-Odluku kojih će 12 igrača putovati Letoniju odlagali smo do polsednjeg trenutka. Zbog problema sa povredama igrača na bekovskim pozicijama, opredelili smo se za četiri visoka košarkaša i osam u spoljnoj liniji. Moram da istaknem veliku zahvalnost Bogdanoviću, Jošilu i Šešliji na svemu što su pružili u toku pripremnog perioda  rekao je Mijatović.

Povezana vest:  Partizan s Vujoševićem lako protiv Krke

U stručnom štabu omladinske reprezentacije Srbije, pored selektora Mijatovića, nalaze se pomoćni treneri Aleksandar Matović, Đorđe Adžić i Siniša Milidragović, kao i fizioterapeut Marko Sokić.

Srbija će se takmičiti u grupi D u gradu Lijepaji sa reprezentacijama Kine, Egipta i SAD, a prvu utakmicu na šampionatu naša selekcija odigraće u četvrtak protiv Kine.