duda_ivkovic_111SP TURSKA 2010

Ivković hvali Litvaniju, ne zna da li ostaje selektor

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da nije očekivao da će njegov tim da izgubi od Litvanije u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu, ali da je protivnik igrao u velikoj formi.

-Nisam očekivao da ćemo biti četvrti. Litvanija je potpuno zasluženo pobedila, imala je svoj dan i igrala u velikoj formi – rekao je Ivković novinarima u Istanbulu posle poraza 99:88.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Košarkaši Radničkog izgubili kod kuće od Cedevite

-Nismo igrali košarku za koju smo se spremali. Mnogi igrači nisu spavali. Testirao sam ko je spreman, ali mnogo njih nije izdržalo. Probao sam dva puta, a treći put nisam mogao. Prihvatam odgovornost da nisam mogao da spremim tim za ovu utakmicu – rekao je Ivković.

Srbija je izgubila u polufinalu od Turske 83:82 pošto je primila koš pola sekunde pre kraja.

Povezana vest:  Marjanović ne igra u kvalifikacijama, ali može u Rio

-Hoću da se zahvalim igračima, koji su vredno radili. Okupili smo se 28. juna, pokazali brzu košarku. Stručni štab je radio sjajno, hvala i njima. Ovo takmičenje je izvanredno organizovano… veliko hvala i turskom savezu – rekao je Ivković.

Novinare u Istanbulu je zanimalo da li će selektor ostati na toj poziciji, ali Ivković, kao i pre šampionata, nije imao jasan odgovor.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda San Antonija

-Bio sam verovatno jedan od retkih trenera koji je uradio sve svoje ugovore… U ovoj situaciji nisam mogao, jer je postojala viša sila. Imamo organizaciju koja nema pare za profesionalnog trenera… U ovoj situaciji ne mogu ništa da kažem. Želeo bih ovo da radim, naravno, ako su u Savezu, koji ne postoji, zadovoljni mojim radom. Ne znam da li ću nastaviti – rekao je Ivković.