zeljko_lukajic_trener_hemofarmEVROLIGA

Lukajić: želimo da izborimo povoljan rezultat u Izraelu

 

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić istakao je danas da je cilj njegovih izabranika na gostovanju izraelskom Hapoel Galilu u prvom kolu kvalifikacija za Evroligu da izbori što povoljniji rezultat pred revanš u Vršcu.

-Realno je da će revanš susret na našem terenu odlučivati o plasmanu u drugo kolo – ocenio je Lukajić, dodavši da i dalje nema potpuni uvid u mogućnosti novog tima „farmaceuta“.

Iako su odigrali mnogo kontrolnih utakmica tokom pripremnog perioda, Vrščani još nisu iskristalisali tim za novu sezonu s obzirom da su u letnjem prelaznom roku značajno izmenili sastav.

Povezana vest:  EVROLIGA, Kaha pobedom protiv Himkija ostala u trci za četvrtfinale

-Imamo veoma dobru atmosferu u ekipi. To nam je značajno olakšalo posao u pripremnom periodu, koji je po pravilu najteži za igrače – naveo je Lukajić.

Trener Hemofarma podsetio je da je sledeći rival vicešampiona Srbije uspeo da u prošlogodišnjem prvenstvu Izraela iznenadi neprikosnoveni Makabi iz Tel Aviva i osvoji titulu i dodao da to dovoljno govori o snazi prvog protivnika u kvalifikacijama.

Povezana vest:  Čović razgovarao sa igračima i članovima stručnog štaba Zvezde

-Moramo da idemo korak po korak i da ne razmišljamo mnogo unapred. Hapoel smo posmatrali u jednoj pripremnoj utakmici koja nam je poslužila za postavljanje taktike na sutrašnjem meču – rekao je iskusni stručnjak.

Lukajić je ocenio da svi izraelski timovi „igraju veoma slično američkom stilu koji podrazumeva dosta kontranapada, sekundarnih napada i korišćenja situacija sa ‘mis-mečom'“.

-Smatram da smo ih dobro upoznali i da ćemo na njihovom terenu uspeti da ostvarimo povoljan rezultat – tvrdi Lukajić.

Povezana vest:  Murić: Jedva čekamo da počne plej-of

Plejmejker Miljan Pavković oduševljen je činjenicom da su se Vrčani najzad izborili za mogućnost plasmana u elitno evropsko klupsko takmičenje.

-Konkurencija u kvalifikacijama je izuzetno jaka. Već na startu očekuje nas veoma kvalitetan protivnik u kome igra dosta odličnih pojedinaca, mahom stranaca – zaključio je Pavković.

Utakmica Hapoel Galil – Hemofarm igra se sutra od 18 časova u Gan Neru, a sudiće Cmikijevič (Poljska), Zurapović (Bosna i Hercegovina) i Zaščuk (Ukrajina).