milan_macvan_hemofarm_zvezdaEVROLIGA

Hemofarm želi još jednu ubedljivu pobedu protiv Hapoela

 

Košarkaši Hemofarma sutra u Vršcu igraju protiv izraelskog Hapoel Galila revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evroligu, a reprezentativac Milan Mačvan kazao je da se nada ubedljivoj pobedi kao u prvom meču.

-Potrebne su nam pobede kako bismo stekli samopouzdanje pred naredne mečeve. Nadam se da ćemo igrati kao u Izraelu i ako budemo eliminisali njihov skok u napadu, gde smo imali dosta problema, lakše ćemo do pobede – rekao je Mačvan.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Crno-beli ubedljivi u poslednjem kolu

Vrščani su u prvoj utakmici u utorak u Tel Avivu pobedili sa 97:84, a ako prođu u drugo kolo sastaće se sa boljim iz dvomeča Alba (Nemačka) – Roan (Francuska).

-Odradili smo veliki posao, napravili dobar uvod za sutrašnji meč, ali sada krećemo kao da nemamo nikakvu prednost. Očekuje nas veoma teška utakmica i zato nam je veoma važno da odigramo pred punim tribinama. Ovo je prva godina da Hemofarm ima priliku da igra Evroligu, a malo ljudi u Evropi ima priliku da gleda te utakmice – kazao je pomoćni trener Hemofarma Dušan Gvozdić.

Povezana vest:  Evroliga duboko žali zbog ubistva navijača

Povratnik u Hemofarm, Boris Savović rekao je da ekipa mora da ponovi dobru igru u odbrani.

-U prvom meču smo jakom odbranom zaustavili njihove spoljne igrače, koji su veoma bitni za njihovu igru, a iz dobre odbrane proizilazi dobar napad. Ovo je samo drugo poluvreme, koje moramo da odigramo bez opuštanja. Ništa nismo uradili ako sada propustimo šansu – zaključio je Savović.

Povezana vest:  Metalac poražen od Zadra u Valjevu

Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za Evroligu Hemofarm-Hapoel igra se sutra od 18 sati u vršačkoj hali Milenijum.